Барометр Країни G7 погодили документ про гарантії безпеки та економічну підтримку України

Країни G7 погодили документ про гарантії безпеки та економічну підтримку України

Просмотров: 242
12 Липня 2023, 17:53

Країни Великої сімки погодили спільну декларацію про довгострокову безпеку та економічну підтримку України.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram  у середу, 12 липня.

“Маємо потужні оборонні домовленості та узгоджену країнами G7 Спільну декларацію підтримки України. Вона є важливим кроком до укладання системи двосторонніх договорів безпеки між Україною та окремими країнами-гарантами щодо гарантій безпеки для нашої держави”, – написав він. За словами керівника ВП, декларація – це спільний продукт, який враховує як потреби України, так і можливості партнерів. Документ є рамковим. І наступним кроком стане укладання системи двосторонніх безпекових договорів між Україною та окремими країнами-гарантами, об’єднаних рамками багатосторонньої взаємодії.Гарантії безпеки включають такі компоненти:

  • Заходи щодо допомоги Україні у захисті себе та попередження нової агресії, у тому числі постачання зброї, підтримка у розвитку оборонно-промислового комплексу, навчання, співпраця у галузі розвідки та кібербезпеки. Крім того, країни-гаранти допомагатимуть підвищенню стабільності української економіки та енергетики та надаватимуть технічну та фінансову допомогу.
  • Заходи на випадок нової агресії, які передбачають негайні консультації, щоб забезпечити Україну всім необхідним для оборони у найкоротший термін.
  • Підтримка у притягненні Росії до відповідальності за агресію, і навіть кроки економічного і юридичного характеру, створені задля покарання РФ підвищення її витрат за війну. Серед них: подальше посилення санкційного тиску, заморожування активів, створення механізмів стягнення репарацій та судове переслідування винних у злочинах проти України та українців відповідно до норм міжнародного права.
  • Подальша підтримка демократичного розвитку України.

“Цей документ відкритий і дає можливість іншим країнам не з-поміж G7 долучитися до гарантій безпеки. Декларація – перший документ, що символізує наявність “парасольки” у вигляді гарантій безпеки”, – зазначив Єрмак. За його словами, важливо, щоб до саміту НАТО у Вашингтоні 2024 року Україна перемогла у війні та підписала гарантії безпеки для нашої держави. Вони діятимуть до вступу країни до НАТО.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]