Барометр США пригрозили росії «неминучою відповідальністю» в разі катастрофи на ЗАЕС

США пригрозили росії «неминучою відповідальністю» в разі катастрофи на ЗАЕС

Просмотров: 223
11 Липня 2023, 16:56

США попередили Кремль про серйозну відповідальність у разі, якщо росія створить ядерну катастрофу на захопленій нею Запорізькій атомній електростанції.

Про це заявив речник Державного департаменту США Меттью Міллер, цитує Укрінформ.

— Російське керівництво має ретельно подумати, чи хоче воно ризикнути створенням ядерної катастрофи, бо якщо це станеться, міжнародна спільнота абсолютно точно притягне росію до відповідальності, – сказав він.

Також Міллер додав, що Міжнародне агентство з атомної енергії повинно мати повний доступ до всіх обʼєктів АЕС, а Росія повинна сприяти цьому.

Нагадаємо, 22 червня президент Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти можуть роздумувати над вчиненням терористичного акту з викидом радіації на Запорізькій АЕС.

В Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській та Запорізькій областях 29 червня розпочалися масштабні спеціальні навчання, спрямовані на підготовку до можливого теракту на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції. 

Також у Дніпропетровській області розроблено план евакуації населення, а також визначено маршрути, якими перевозитимуть людей у безпечні місця в разі вибуху на Запорізькій АЕС.

Водночас представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова звинуватила Україну у нібито намірах «здійснити теракт» на Запорізькій атомній електростанції, що в Енергодарі. 

Миколаївська область відпрацювала план евакуації та інформування населення на випадок ймовірного підриву на Запорізькій атомній електростанції.

6 липня очільник ГУР заявив, що загроза штучної техногенної катастрофи на окупованій Запорізькій АЕС починає спадати.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]