Барометр Україна застрахувала всі атомні станції

Україна застрахувала всі атомні станції

Просмотров: 418
11 Липня 2023, 16:13

Україна уклала договір страхування на випадок збитків унаслідок ядерного інциденту на всіх чотирьох атомних станціях. У разі підриву росіянами Запорізької АЕС Україна може отримати страхову компенсацію.

Про це повідомив “Енергоатом” у вівторок, 11 липня.

«У червні поточного року «Енергоатом» уклав договір страхування на понад 5 млрд грн щодо збитків внаслідок ядерного інциденту на всіх чотирьох атомних станціях України.У відповідному договорі, зокрема, наголошується, що страхове покриття по Запорізькій АЕС надається з невідкладною умовою після звільнення станції від окупантів, оскільки наразі вона не контролюється Україною та єдиним легітимним оператором – ДП НАЕК «Енергоатом», – йдеться у повідомленні.

Подібні винятки з військових причин ядерних інцидентів діяли і в попередніх страхових угодах Енергоатому і є стандартною світовою практикою, зазначили у компанії.

Щодо всіх інших АЕС, які працюють на підконтрольній Україні території, то страхування за ядерні збитки, які можуть бути заподіяні внаслідок ядерного інциденту, діє повною мірою.

В «Енергоатомі» зазначили, що дотримуються всіх вимог національного та міжнародного законодавства щодо страхування цивільної відповідальності за завдані ядерні збитки та роблять усе можливе для запобігання настанню страхового випадку в умовах збройної агресії РФ проти України та захоплення Запорізької АЕС.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]