Барометр Обдурили державу: переселенці незаконно отримали майже 900 млн. допомоги, – Рахункова палата

Обдурили державу: переселенці незаконно отримали майже 900 млн. допомоги, – Рахункова палата

Просмотров: 720
8 Липня 2023, 09:51

Українські переселенці неправомірно отримали щонайменше 893 мільйони гривень виплат від держави. 

Обдурили державу: переселенці незаконно отримали майже 900 млн. допомоги, - Рахункова палата

При цьому багато громадян досі отримують виплати,  повідомляє  Рахункова палата.

“Аудитори Рахункової палати підрахували: переселенці неправомірно отримали щонайменше 893 млн грн. На ці кошти можна було б придбати 5 “байракторів” або 610 дронів-камікадзе для ЗСУ. Також поки невідомо, чи припинили виплати таким ВПО”, – сказано в повідомленні.

За інформацією аналітиків, понад 151 тисячу громадян виїхали з України після початку повномасштабної війни. Із них 94 тисячі продовжують отримувати виплати від держави.

Зазначається, що перевірити фактичне місце проживання переселенця дуже складно, особливо це стосується тих, хто оформляв виплати через “Дію”. У лічильній палаті розповіли, як деякі громадяни незаконно отримують соціальні виплати. Наприклад, у Дніпрі чоловік із числа ВПО оформив виплати на себе та на своїх двох дітей та отримав 60 тисяч гривень за 10 місяців. Пізніше виявилося, що діти тимчасово мешкають у Грузії разом із матір’ю.

У цьому ж місті Дніпрі допомогу на дітей оформили водночас і батько, і мати. А у Києві чоловік із 2021 року отримує виплати, хоча не має на це права. А після повномасштабного вторгнення РФ він переїхав із Подільського до Дарницького району та знову оформив допомогу на проживання.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]