Барометр В Україні – рекордне споживання електроенергії

В Україні – рекордне споживання електроенергії

Просмотров: 408
7 Липня 2023, 14:13

В енергосистемі України зафіксовано рекордне споживання електроенергії.

Про це повідомляє «Укренерго» у п’ятницю, 7 липня.

Новий рекорд споживання був встановлений 6 липня о 16:00.

«Це на 7% вище, ніж у найспекотніший день літа 2022 року, і на 14% більше, ніж минулого четверга. Для розуміння, таке зростання дорівнює виробничій потужності майже двох атомних енергоблоків. Причина суттєвого зростання споживання – насамперед активне використання кондиціонерів», – йдеться у повідомленні.

Настільки високий рівень споживання вчора зберігався практично до кінця дня, що створювало значне навантаження на енергосистему.

У компанії наголосили, що якщо минулого літа такі піки споживання для енергосистеми не були надто складним завданням, то зараз різке збільшення навантаження суттєво ускладнює її роботу. Адже енергосистема все ще відновлюється після масованих терористичних атак росіян.

«З 16:00 до 23:00 енергосистема потребує вашої допомоги. Зменшіть використання кондиціонерів та потужних електроприладів. Не включайте їх одночасно, особливо у вечірні години. Переносьте енергоємне споживання на інші години доби», – просять енергетики.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]