Барометр Зерно, олія та цукор дешевшають: світові ціни на продовольство впали до мінімуму за 2 роки

Зерно, олія та цукор дешевшають: світові ціни на продовольство впали до мінімуму за 2 роки

Просмотров: 355
7 Липня 2023, 13:27

Індекс світових цін продовольчої агенції ООН впав у червні 2023 року до найнижчого рівня більш ніж за два роки через падіння цін на цукор, олії, крупи та молочні продукти.

Про це повідомляє  ФАО .

Індекс у червні становив у середньому 122,3 пункту, що на 1,4% нижче, ніж у травні, та на 23,4% порівняно з піковим значенням у березні 2022 року.

Індекс цін на зернові ФАО  знизився на 2,1% порівняно із травнем. Міжнародні котирування на фуражне зерно у червні знизилися на 3,4%, в основному за рахунок збільшення поставок кукурудзи з поточного врожаю в Аргентині та Бразилії та покращення перспектив виробництва у ключових регіонах виробництва у США. Світові ціни на пшеницю впали на 1,3%, оскільки в Північній півкулі почався збір урожаю, під впливом рясних запасів та нижчого експортного мита РФ, а також покращення умов у США.

Індекс цін на олію ФАО  знизився на 2,4% порівняно з травнем, оскільки нижчі світові ціни на пальмову та соняшникову олії більш ніж компенсували зростання котирувань на соєву та рапсову олію під впливом погодних умов в основних регіонах вирощування.

Індекс цін на молочні продукти ФАО  знизився на 0,8% у червні, що було обумовлено нижчими світовими цінами на сир, хоча світові ціни на вершкове масло зросли завдяки активному попиту на спотові постачання, переважно з Близького Сходу.

Індекс цін на цукор ФАО  знизився на 3,2%, що стало його першим падінням після чотирьох послідовних місячних підвищень, в основному спричиненим добрими темпами збирання врожаю цукрової тростини в Бразилії та млявим світовим попитом на імпорт, особливо з Китаю.

Індекс цін на м’ясо ФАО  у червні практично не змінився, при цьому ціни на м’ясо птиці зросли на тлі високого попиту на імпорт зі Східної Азії на тлі проблем, що зберігаються з поставками, пов’язаних з широкомасштабними спалахами пташиного грипу. Міжнародні ціни на свинину також зросли, тоді як ціни на яловичину та баранину знизилися через збільшення експортних поставок із Океанії.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]