Барометр Блогеру Шарію повідомили про підозру у держзраді

Блогеру Шарію повідомили про підозру у держзраді

Просмотров: 388
6 Липня 2023, 14:49

Блогеру та проросійському пропагандисту Анатолію Шарію повідомили про підозру у державній зраді.

Про це повідомив Офіс Генпрокурора.

Прокуратура не називає імені підозрюваного, але з матеріалів справи випливає, що йдеться про Анатолія Шарія — главу забороненої в Україні «Партії Шарія» та власника однойменного Youtube-каналу.

Слідство зазначає, що Анатолій Шарій організовує з Іспанії піар-акції проросійської спрямованості, створює й поширює політично заангажовані тенденційні сюжети антиукраїнського змісту.

Також слідство встановило, що навесні 2022 року він змовився з колишнім начальником Головного управління Нацполіції у Вінницькій області, який з 2018 року працює на ФСБ Росії.

Йдеться про Антона Шевцова, якому також оголосили підозру у державній зраді. Той з 2016 року перебрався до окупованого Севастополя, розробив для ФСБ план диверсій в Україні та «зливав» дані про українських правоохоронців. Прокуратура ще у березні зазначала, що Антон Шевцов співпрацював з лідером та депутатами наразі забороненої проросійської «Партії Шарія».

За даними слідства, Анатолій Шарій та Антон Шевцов розробили медіапроєкт для дискредитації України та ЗСУ, який передали куратору з ФСБ. Він мав сприяти пошуку українських військовополонених у місцях їх утримання на території Росії, організації та фільмування їхніх допитів. Далі ці відео мали використовувати для монтажу антиукраїнських тенденційних матеріалів та розповсюджувати їх в інтернет-мережі.

Протиправний зміст цього інформаційного продукту підтвердила судова лінгвістична експертиза.

Анатолію Шарію повідомили про підозру за частиною 2 статті 28 частиною 2 статті 111 КК України — державна зрада в умовах воєнного стану. Ця стаття передбачає 15 років за ґратами або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Нагадаємо, Служба безпеки України зібрала докази вини керівника Черкаської єпархії УПЦ так званого Московського патріархату, який заперечував збройну агресію РФ проти України та виправдовував дії загарбників.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]