Барометр 3 липня стало найспекотнішим днем ​​в історії Землі

3 липня стало найспекотнішим днем ​​в історії Землі

Просмотров: 424
5 Липня 2023, 16:05

Понеділок, 3 липня, став найспекотнішим днем ​​в історії Землі. Про це повідомляє Associated Press із посиланням на американських метеорологів.

3 липня стало найспекотнішим днем ​​в історії Землі

Метеорологи університету штату Мен визначили, що 3 липня показник середньодобової температури у світі вперше перевищив позначку 17 градусів Цельсія і склав 17,01 градуса. Такий показник зафіксовано вперше за 44 роки спостережень. Рекордно високі температури були відзначені у низці регіонів Канади, США, а також Перу. У Пекіні температура 9 днів поспіль трималася вище 35 градусів, а в Північній Африці встановилася на рівні близько 50 градусів. Дедалі тепліше стає в Антарктиді, де рекордними темпами прискорюється танення льодовиків.

Водночас цей рекорд середньосвітової температури є поки що неофіційним і має бути підтверджений компетентними організаціями. Як заявив директор Національного центру екологічної інформації (NOAA) Дік Арндт, цей рекорд наочно демонструє результати глобального потепління, причиною якого є великий обсяг викидів парникових газів та вплив так званого «феномена Ель-Ніньо» (зміна температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, що помітно впливає на клімат в усьому світі).

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]