Барометр Шахраї видурили у миколаївців майже 70 тисяч гривень

Шахраї видурили у миколаївців майже 70 тисяч гривень

Просмотров: 486
30 Червня 2023, 18:08

Втратили 68 тис. грн – у Миколаєві поліція встановлює особи шахраїв.

До відділення поліції № 2 Миколаївського районного управління звернулась 71-річна місцева мешканка, яка повідомила, що стала жертвою шахрайських дій. Зі слів заявниці, на її мобільний зателефонував незнайомець, який представився співробітником одного з банків та повідомив, що потрібно терміново перерахувати грошові кошти на іншу картку, тому що існує загроза втрати грошові кошти через шахраїв. Жінка, довірившись співрозмовнику, виконала усі його вказівки і перерахувала на рахунок афериста 33 тисячі гривень.

Того ж дня до відділення поліції № 4 Миколаївського РУП звернувся 46-річний чоловік, який також потрапив в одну із розповсюджених шахрайську схему. Так, в одному з месенжерів заявник побачив оголошення про соціальні виплати. Заявник перейшов за посиланням та почав заповнювати свої анкетні дані та банківського рахунку. Через деякий час потерпілий виявив, що з його картки зникли грошові кошти – більше 35 тисяч гривень.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч.ч. 1 та 3 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкції статей передбачають до восьми років позбавлення волі.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]