Барометр На хабарі затримали начальника Вознесенського управління Держпродспоживслужби

На хабарі затримали начальника Вознесенського управління Держпродспоживслужби

Просмотров: 773
29 Червня 2023, 17:46

У Вознесенську затримали за підозрою у вимаганні хабаря начальника Вознесенського районного управління Держпродспоживслужби Руслана Затхея.

Про це стало відомо з джерел в Миколаївській обласній прокуратурі.

Підозрюваного затримали за вимагання у власниці торгових точок 10 тисяч гривень щомісячної “данини”.

В поліції Миколаївської області повідомили, що посадовець вимагав і отримав у підприємця хабар за дозвіл на виробництво і реалізацію продуктів харчування на території регіону. Задокументували злочинну діяльність підозрюваного слідчі слідчого управління обласного главку поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області Нацполіції за процесуального керівництва обласної прокуратури.

– Встановили, що керівник райуправління Держпродспоживслужби, будучи посадовою особою, вимагав від підприємця 10 тисяч гривень щомісячної «оплати» за нестворення йому штучних перешкод у веденні господарської діяльності без експлуатаційного дозволу для подальшого виробництва та реалізації напівфабрикатів у регіоні, – повідомив заступник начальника ГУНП – начальник слідчого управління Едуард Соловйов.

Після отримання другого траншу щомісячного хабара поліцейські затримали 45-річного посадовця.

В прес-службі Миколаївської обласної прокуратури повідомили, що затриманому оголосили підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (частина 3 статті 368 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, посадовець налагодив незаконну схему одержання неправомірної вигоди з власниці кількох торгівельних точок. За нестворення перешкод у її діяльності чиновник вимагав щомісячну платню у сумі 10 тисяч гривень.

Наприкінці травня 2023 року задокументовано факт одержання посадовцем неправомірної вигоди. 27 червня підозрюваного затримали. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу та готується клопотання про відсторонення фігуранта від займаної посади.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]