Барометр РФ намагається повернути нещодавно деокуповану Макарівку: хотіла застосувати “сонцепік”

РФ намагається повернути нещодавно деокуповану Макарівку: хотіла застосувати “сонцепік”

Просмотров: 199
13 Червня 2023, 16:25

У цій місцевості піхота 35-ї окремої бригади ім. контрадмірала Остроградського ЗСУ чинить опір окупантам.

Російські загарбники намагаються повернути під контроль нещодавно деокуповане село Макарівка, розташоване на межі Донецької і Запорізької областей.

Про це повідомив речник Сил оборони таврійського напрямку Валерій Шершень.

“Російські загарбники намагаються повернути під свій контроль деокуповане село Макарівку, стираючи його з лиця землі – застосовуючи авіацію, артилерію, навіть були спроби залучити “сонцепік” (важка вогнеметна система залпового вогню – Ред.), – каже Шершень.

За його словами, у цій місцевості морська піхота 35-ї окремої бригади ім. контрадмірала Остроградського ЗСУ проводить стабілізаційні дії.

На Таврійському напрямку окупанти також атакують в районах Мар’їнки та Авдіївки, а також ведуть оборону на напрямках Новопавлівки та Времіївки.

На Мар’їнському напрямку українські військові відбили всі 14 атак ворога в околицях Мар’їнки.

Раніше у Міноборони України повідомили, що за минулий тиждень ЗСУ звільнили від окупантів сім населених пунктів: Лобкове, Левадне, Новодарівку, Нескучне, Сторожеве, Макарівку, Благодатне.

Комбат батальйону “Арей” розповів про звільнення Нескучного на Донеччині. За його словами, зустрічний бій ща село тривав 2 доби.

Своєю чергою окупанти, аби завадити успішному просуванню ЗСУ, підірвали дамбу на річці Мокрі Яли на межі Запорізької та Донецької областей. Ця річка протікає через недавно деокуповані населені пункти Благодатне та Нескучне.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]