Барометр Рівень затоплення на Херсонщині знизився за добу на 64 см – глава ОВА

Рівень затоплення на Херсонщині знизився за добу на 64 см – глава ОВА

Просмотров: 135
12 Червня 2023, 10:24

Станом на ранок 12 червня рівень затоплення у Херсонській області знизився до позначки 3 м 29 см, у Миколаєві вода за ніч знизилась на 6 см. 

Джерело: глава Херсонської ОВА Олександр ПрокудінШтаб ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, мер Миколаєва Олександр СєнкевичДСНС

Пряма мова Прокудіна: “Триває 7-ма доба ліквідації наслідків підриву росіянами дамби Каховської ГЕС. Станом на зараз вода продовжує відходити і вже досягла позначки 3 м 29 см, якщо порівнювати з учорашнім вечером, то рівень зменшився на 64 см. 

У воді залишаються 46 міст, селищ та сіл – 32 на правому березі та 14 на лівому. На звільненій території затоплено 3801 будинок. На правому березі вдалося витягнути з водяної пастки 2743 людини, з них 228 дітей та 77 маломобільних осіб. Тільки з Херсона евакуювати 2318 містян. 

На лівому березі ситуація залишається критичною. Росіяни блокують і самі не проводять евакуації. То того ж вони заважають нам рятувати наших людей, відкриваючи вогонь у спину літнім та маломобільним людям. Однак рятувальна операція нашими силами триває і на лівому березі. Звідти вже витягнули 112 людей. Усіх подробиць розголошувати не можу”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]