Барометр Благоустрій міста Южноукраїнська – задача всієї громади

Благоустрій міста Южноукраїнська – задача всієї громади

Просмотров: 359
7 Червня 2023, 08:36

Коли йдеться про оточуюче середовище, то всі ми хочемо жити в красивому чистому місті чи селі. А от брати безпосередню участь у створенні затишку певна частка южноукраїнців не квапиться, навіть коли це є закріпленим обов’язком.

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади продовжує боротьбу із занедбаними, захаращеними територіями та іншими порушеннями правил благоустрою.

Найактуальнішою на сьогоднішній день є проблема викошування трави. Частина підприємців та голів ОСББ ігнорують вимоги та навіть приписи про необхідність дати ладу газонам на своїх територіях, де розростається, зокрема, такий агресивний бур’ян як амброзія.

Ще одне порушення правил благоустрою досі фіксується містом, незважаючи на те, що другий рік країна потерпає від повномасштабного вторгнення військ російської федерації. Йдеться про вивіски магазинів російською мовою. Вони досі є навіть на проспекті Незалежності. Підприємці отримали приписи щодо усунення порушення.

Інспекція з благоустрою також вимагає від підприємців встановлення урн біля магазинів. Когось доводиться вмовляти виконувати обов’язкові для всіх правила, а деякі швидко реагують на приписи. Щоправда, кожен підприємець керується власними уподобаннями, тому проспектом можна побачити як металеві витончені ємності для збирання сміття, так і маленькі відерця зі сміттєвим пакетом.

Є позитивні зрушення. Так, після скарг жителів міста та відповідних приписів інспекції на вулиці Європейській біля магазина «Охота и рыбалка» його володар встановив лави для тих, хто чекає на автобус. А от вимога змінити мову вивіски поки не виконана.

Інспектори продовжують працювати з населенням, підприємцями, переконувати у необхідності дотримуватися правил благоустрою, і сподіваються на розвиток відповідального ставлення жителів до зовнішнього вигляду території громади.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]