Барометр Глава Херсонської ОВА розповів, скільки будинків підтоплено в Херсонській області

Глава Херсонської ОВА розповів, скільки будинків підтоплено в Херсонській області

Просмотров: 189
6 Червня 2023, 17:51

Вода продовжує прибувати. 

У Херсонській області вода продовжує прибувати. Нині відомо про 71 підтоплений будинок на правобережжі Херсонської області через підрив окупантами Каховської ГЕС, заявив глава Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

“Тільки у селі Тягинка підтоплено два мости та 33 житлові будинки. У Бургунці три оселі опинилися у воді. У Отрадокам’янці підтоплено міст, через що ускладнено під’їзд до населеного пункту. У селищі Казанське Каховського району затоплено три десятки домівок”, – наголосив Прокудін.

За його словами, триває евакуація громадян із населених пунктів, які знаходяться в зоні підтоплення.

“Станом на 15:30 евакуювали 1328 людей, зокрема мікрорайон Острів у Херсоні. Допомогли покинути майже 1,2 людям цю зону. Потягом евакуювали 43 херсонців, з них – три дитини. За допомогою волонтерів автотранспортом вивезли 114 людей (з них 15 дітей)”, – додав глава ОВА.

Раніше Прокудін повідомив, що рівень води через  підрив окупантами  Каховської ГЕС вже піднявся на два метри.

Унаслідок підриву російськими військами дамби Каховської гідроелектростанції в ніч на 6 червня затоплено значну частину прибережних територій вниз за течією Дніпра, в тому числі міста Херсон, Нова Каховка та інші. Поки українська влада евакуйовує населення із правого берегу річки, найгірша ситуація складається на лівому березі Дніпра, який тимчасово окупували російські війська.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]