Барометр Бійці беруть в полон росіян, а ті ще й дякують: поблизу Донецька ЗСУ рівняють позиції ворога

Бійці беруть в полон росіян, а ті ще й дякують: поблизу Донецька ЗСУ рівняють позиції ворога

Просмотров: 227
5 Червня 2023, 12:54

Фронт на цій ділянці давно стоїть без змін, але бої і точкові удари тривають цілодобово.

Поки українська піхота на нулі тримає ворога кулеметним вогнем, наша артилерія буквально змішує із чорноземом його укріплення, нищить бойову техніку та ліквідує живу силу окупантів. На Донеччини бійці 59-тої окремої мотострілецької бригади не лише вправно відбивають атаки ворога, а й самі завдають нищівних ударів: ворога знищують сотнями, десятками його беруть у полон, йдеться в ТСН

За Водяним видно околиці Донецька і тут точаться бої, щоб вигнати і звідти окупантів. Кулеметник на псевдо “ОМ” прострілює ворожу лісопосадку – це вогонь задля виявлення. “Ми стріляємо тоді, коли ворог був помічений і пересувається”, – каже він.

Серія кулеметних черг примушують старенького “Максима” трохи піддимлювати. Виготовленій ще в 40-кових роках минулого століття, цій зброї потрібен особливий догляд – десь підкрутити, не шкодувати мастила, але працює кулемет безвідмовно і рятує життя. 

Стрілецькі бої тут щоденна буденність. Фронт на цій ділянці давно стоїть без змін, але бої і точкові удари тривають цілодобово. “Пока вони дальше просунутись не можуть. Пробують, періодично пробують, але відсікаємо”, – повідомляють бійці.

Під час однієї з останніх  ворожих атаки бійці 59-тої взяли в полон зо два десятки окупантів. Дехто з полонених ще й дякує, що взяли. Визнають, це їх єдиний шанс вижити. 

Просто під час знімання ТСН аеророзвідники залетіли на передній край противника. Той засів у бліндажах і прострілює звідти нашу піхоту. Розвідники наводять артилерію. Перші два удари увійшли далекувато, наступний – падає чітко. Артилерія буквально розбирає на запчастини ворожий бліндаж. Фактично – змішуючи з чорноземом техніку окупантів, їхні укріплення і живу силу. “Там із штук вісім є точно. Не побіжать, з кулеметом одразу знімуть. Вони навпаки залазять в щилини, куди лише можуть”, – розповідають бійці. 

Підчищати за артилерією російський бліндаж відправляється мала авіація. До розвідувального дрону хлопці чіпляють саморобну вибухівку і за кілька годин під натиском ЗСУ від ворожих укріплень лишається хіба купка сміття, друзки, подекуди рівно розгорнута земля. 

Нині наші бійці переважно вгамовують ворога, щоб зменшити інтенсивність обстрілів, а вже у найближчому майбутньому саме такі зачистки поля бою допоможуть підготувати й контрнаступ. Після якого, сподіваються, можна буде повернутися додому.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]