Барометр “Нехай зателефонує Путіну”: в Офісі президента відреагували на скандальну заяву Орбана про контрнаступ ЗСУ

“Нехай зателефонує Путіну”: в Офісі президента відреагували на скандальну заяву Орбана про контрнаступ ЗСУ

Просмотров: 379
2 Червня 2023, 15:14

Віктор Орбан замість контрнаступу закликав Україну до переговорів з Росією.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк радить прем’єр-міністр Угорщини Віктору Орбану зателефонувати президенту Російської Федерації Володимиру Путіну, щоб закликати вивести російські загарбницькі війська з усієї території України. 

Про це Подоляк написав у Twitter.

Радник керівника ОП зазначив, що абсурдна публічна позиція прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана вкотре демонстративно ображає цінності Європейського Союзу та міжнародного права загалом.

“Це свідоме приниження Європи та потурання терористичним діям Росії. Це свідоме виправдання агресора і заохочення його до продовження знищення України/Європи…”, – наголосив він. 

За словами Подоляка, Угорщині саме час усвідомити, що через контрнаступальні дії Україна повертає свої території і своїх людей – це справедливо і обов’язково.

“А якщо прем’єр-міністр Угорщини справді хвилюється про втрати – нехай зателефонує своєму “другу Путіну” та попросить, аби російські збройні формування вийшли за межі міжнародно визнаних кордонів України”, – зазначив він. 

На переконання радника керівника ОП, після виведення російських військ війну буде закінчено, і більше не буде жодних втрат і смертей. 

“Лише повноцінний вивід збройного контингенту і техніки окупанта є передумовою до закінчення війни. Чи хтось чув подібні заклики Орбана до Росії?”, – заявив Подоляк. 

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв’ю державному радіо виступив за припинення вогню і мирні переговори між Україною та Росією до початку українського контрнаступу, мотивуючи це тим, що атакуюча сторона зазнає втричі більших втрат, ніж той, хто обороняється.

Міністерство закордонних справ України закликало прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана вимагати від Москви припинити війну та повернути свою армію на російську територію.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]