Барометр Чи справді влітку відключатимуть світло: в “Укренерго” попередили, чого чекати

Чи справді влітку відключатимуть світло: в “Укренерго” попередили, чого чекати

Просмотров: 232
31 Травня 2023, 14:50

У компанії не вважають, що відключення світла чи блекаути влітку є невідворотними.

Відключення світла в Україні влітку можливі, ситуація з електроенергією буде напруженою, однак “Укренерго” намагатиметься не допустити вимкнення або блекаутів.

Про це розповів голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький, повідомляє “Радіо Свобода”.

Кудрицький повідомив – якщо в Україні не вистачатиме електроенергії, її імпортуватимуть з Європи. Якщо й цього не вистачатиме, то в країні можуть задіювати додаткові генерувальні потужності, як-от ті, що використовують природний газ.

“Влітку, традиційно, такі теплоелектроцентралі використовуються мало, але ми можемо включити додаткову генерацію на газу, якщо буде така потреба. Тому я би не говорив про невідворотні відключення чи блекаути”, – сказав голова правління “Укренерго”.

Він зазначив, що відключення світла влітку можливі, але вони не будуть пов’язані з дефіцитом електроенергії. Тобто можуть виникати технічні несправності в мережі.

Нагадаємо, раніше директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко висловив думку, що в Україні можуть відновити відключення світла влітку, а саме в липні-серпні 2023 року. Усе через брак потужностей в енергосистемі в пікові години.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]