Барометр IT-компанії Болгарії передали комп’ютерну техніку миколаївським та одеським школам

IT-компанії Болгарії передали комп’ютерну техніку миколаївським та одеським школам

Просмотров: 144
30 Травня 2023, 16:24

У березні болгарська компанія з українським корінням Netpeak Bulgaria (частина Netpeak Group) ініціювала новий соціально важливий проект, основна мета якого – знайти та передати комп’ютерну техніку для навчання та роботи українським дітям та військовим. Таким чином, народився проект під назвою «Допомога дітям та найсміливішим в Україні».

Про це  «Новинам-N» повідомив голова Миколаївської міської ради національних товариств Анар Ахундов.

За два місяці організатори проекту спільно з іншими болгарськими компаніями KvantService, IBS Bulgaria, Stenik, Ozone, SoftUni, eDesign, ReStore, Superhosting, Limacon, Grind Web Studio, IT Step зібрали понад 400 одиниць офісної техніки: комп’ютери, монітори, телевізори, принтери, ноутбуки та інше. Вся техніка перед відправкою перевірялася та налаштовувалась на кошти людей, які підтримали ініціативу на сторінці проекту.

Завдяки інформаційній підтримці Державного агентства Болгарії, яке займається болгарами за кордоном, організатори отримали та опрацювали понад 90 заявок від українських культурних та освітніх закладів на отримання техніки для навчання та роботи. У середині травня команда проекту відвідала 11 шкіл, бібліотек та центрів культури Одеської області та Миколаєва. До цієї експедиції також приєдналися журналісти з Болгарського національного телебачення та радіо, які вже за місяць представляють фільм, де буде висвітлено експедицію в українську Бессарабію.

Від болгарських компаній загальноосвітні українські школи, де переважно навчаються болгари з етнічного походження, здобули 90 скомплектованих комп’ютерних навчальних місць. За узгодженою ініціативою з партнерами проекту, які надали техніку, 15 ноутбуків та 10 комп’ютерів було відправлено українським військовим за їхніми запитами.

“Раніше я вже передав техніку в українські школи, – каже Геннадій Воробйов, засновник компанії Netpeak Bulgaria та головний ініціатор проекту, – а в нинішній ситуації у цьому проекті з’явилося ще більше сенсу. Наш проект сьогодні створює нові важливі зв’язки між Болгарією та Україною, яка є домом для великої кількості етнічних болгар.

До складу експедиції увійшли:

  • Геннадій Воробйов – ініціатор проекту,
  • Тетяна Бондаренко – керівник проекту та куратор українських соціальних проектів у Болгарії,
  • Олександр Барон – етно-фотограф, редактор видання “Бессарабський фронт”,
  • Ольга Колот – керівник болгарського тижня у м. Миколаїв,
  • Марія Плачкова – журналістка Болгарського Національного Телебачення.

У Миколаїв техніка потрапила завдяки голові Миколаївської міської ради національних меншин Анару Ахундову, а також Євгену Степанюку – раднику губернатора Миколаївської ОВ Віталія Кіма.

На сьогоднішній день проект продовжує свій розвиток. Команда шукає нові можливості для спільного вирішення проблем, які є актуальними для болгарської спільноти в Україні.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]