Барометр Бабуся із села на Миколаївщині пішла в сапери заради своєї корови та прославилася на весь світ

Бабуся із села на Миколаївщині пішла в сапери заради своєї корови та прославилася на весь світ

Просмотров: 698
27 Травня 2023, 16:39

Українська міношукач, про яку говорить світ: 67-річна Ганна Пліхчинська – одна з небагатьох, хто повернувся до розбитого села Степова Долина і щодня виходить у поле з новеньким приладом для пошуку небезпечних уламків від російських снарядів, йдеться у  ТСН .

Бабуся із села на Миколаївщині пішла в сапери заради своєї корови та прославилася на весь світ

Відомою на весь світ 67-річну Ганну Пліхчинську зробив польський фотограф Єджей Новицький. Заради корови Лани жінка щодня ризикує життям, бо худобі міношукач не даси.

“Я беру, ставлю палицю, бо так сказав мені той поліцейський. Намічаю, де воно, а потім його кличу, він приходить, забирає. А такі маленькі, то я сама збираю”, — розповідає жінка про уламки, які доводиться шукати.

Бойові дії Анна з Ланою перечекали на Черкащині, а потім повернулися до Степової Долині, селище на кордоні Миколаївської та Херсонської областей. Росіяни безперервно обстрілювали його протягом 9 місяців. Жодного вцілілого будинку, поряд – розбита техніка. Людей у ​​Степовій Долині майже не лишилося, але в Ганни тут і птах, і свіжа зелень на городі.

“Страшно, звісно. Я ходжу, воно запищало, ну стала, подивилася, що воно таке”, — каже жінка.

Землю, де не обов’язково є, але можуть бути міни – називають потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами. Наразі таких земель близько 30% території України. Під час останнього засідання Постійної ради ОБСЄ постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк заявив, що ці землі могли б прогодувати 80 мільйонів людей. Якби головною проблемою українських селян залишалося глобальне потепління та інші негаразди, а не шматки російських снарядів чи прикопані міни.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]