Барометр Обережно – брехня. В Южноукраїнську ОПЗЖ хоче незаконно змінити владу

Обережно – брехня. В Южноукраїнську ОПЗЖ хоче незаконно змінити владу

Просмотров: 331
25 Травня 2023, 19:26

В четвер, 25 травня, в інтернет ЗМІ зявилось повідомлення про реєстрацію проектів рішень Южноукраїнської міської ради про звільнення керівництва міста, а саме секретаря ради та заступників міського голови.

Дана публікація вийшла в приватній газеті «Контакт», власником якої є корпорація «Бузькі кар’єри», до якої входить ПрАТ «Юженергобуд».

В тексті зазначається, що проєкти рішень про дострокове припинення повноважень секретаря ради Олександра Акуленко і заступників міського голови Олексія Майбороди, Марії Дроздової та Сергія Горностая вже оприлюднені в ЗМІ – газеті «Контакт» №21.

На офіційному сайті Южноукраїнської міської ради зазначили, що дана публікація з проєктами рішень є недостовірною та такою, що містить ознаки цілого ряду незаконних дій.

Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про доступ до публічної інформації» та Регламентом Южноукраїнської міської ради чітко передбачена процедура оприлюднення проєктів рішень міської ради, відповідальність за яку несе секретар міської ради.

На час публікації в інтернет–медіа повідомлення про реєстрацію проектів рішень Южноукраїнської міської ради про звільнення керівництва міста, а саме секретаря ради та заступників міського голови, вказані проєкти рішень, які не містять інформації про їх авторів, на адресу Южноукраїнської міської ради не надходили.

Тому інформація про реєстрацію проектів рішень Южноукраїнської міської ради про звільнення керівництва міста, поширена інтернет–медіа, не відповідає дійсності та є фейком, мета якого вивчається відповідними компетентними органами. 

Южноукраїнська міська рада закликає мешканців громади дотримуватись інформаційної гігієни та отримувати інформацію лише з офіційних джерел.

Скріншот фейкової статті:

Але, за інформацією з достовірних джерел відомо, що авторами даного фейку є депутати від партії «ОПЗЖ», яка заборонена законодавством. Дана інформація підтверджується і в самому тексті фейкової публікації, а саме – підставою для звільнення секретаря ради Олександра Акуленко є те, що він закликав депутатів від ОПЗЖ скласти мандати. Вони вважають це тиском.

Окрім того, на думку проросійських депутатів Акуленко вважає, що залиті кров’ю місця депутатів від ОПЗЖ – це не хуліганські дії.

Приводимо текст публікації у приватній газеті «Контакт», в якому вони вважають, що Акуленко тисну на ОПЗЖ.

 «Також тиск на депутатів Акуленко О.А. здійснив у листі від 04.01.2023 №21/02-34/39 «Про надання відповіді на депутатське звернення» закликаючи депутатів ЮМР скласти депутатські повноваження та розповсюджуючи недостовірну інформацію, про те що вони ніби то, «публічно заперечували проти звернення щодо усунення депутатів проросійських партій від здійснення владних повноважень та чинили перешкоди втіленню законодавчих ініціатив про запобігання колабораціонізму, а також у подальшому навмисно пропускали без поважних причин засідання ради». В даному листі Акуленко О.А. трактував зухвалі хуліганські дії невідомих осіб (20 грудня 2022 року перед початком 34 сесії ЮМР VIII скликання «невідомі» особи розлили у сесійній залі рідину схожу на кров, у тому числі і на робочі місця депутатів. також у сесійній залі були розкидані шматки м’яса, дитячий одяг та іграшки вимощені у відповідній рідині), як такі, що не є кримінальним правопорушенням, навіть не намагаючись викликати в даному інциденті поліцію та наполягти на відкритті кримінального впровадження по даному факту».

Тобто, в Южноукраїнську, на другому році війни, проросійські депутати від ОПЗЖ та їх поплічники, на території України, в незаконний спосіб через приватну газету, хочуть звільнити українську владу в місті.

Вважаємо, що відповідні дії підпадають під статтю кримінального кодексу, яка містить ознаки захоплення влади у незаконний спосіб групою осіб, повалення Конституційного ладу в місті де розташовано ядерний об’єкт – атомна електростанція.

Дана публікація є підставою для СБУ, Прокуратури та Національної поліції притягнення заколотників до відповідальності.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]