Барометр Затриманий Голова Верховного Суду Князєв

Затриманий Голова Верховного Суду Князєв

Просмотров: 441
16 Травня 2023, 13:23

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв і ще одна особа затримані за підозрою в отриманні хабара, тривають слідчі дії, підозри готуються.   

Джерело: керівники НАБУ і САП 16 травня на брифінгу щодо викритої схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду

Пряма мова прокурора: “Зараз уже на цей час є особи, затримані за підозрою у вчиненні вказаного кримінального правопорушення. Ми будемо звертатися до Вищої ради правосуддя з певними клопотаннями про забезпечення заходів кримінального провадження щодо голови суду…

На цей час затримано голову Верховного Суду і вживаються заходи щодо перевірки інших осіб і їхньої причетності до кримінального правопорушення”.

Деталі: Підозру Князєву станом на 12:00 ще не вручили, Кримінальний процесуальний кодекс дає на це 24 години. Повідомлення про підозру готується і буде вручено, повідомив прокурор САП. 

Дві особи затримані, підозр іще не повідомлено нікому, сказав керівник САП Олександр Клименко. 

Слідчі дії з суддями Верховного Суду і посередниками у цій схемі ще тривають.

Кошти вилучено.  

Директор НАБУ Семен Кривонос заявив, що це – найбільш резонансна справа в історії роботи НАБУ та САП і найбільше викриття в судовій гілці влади. 

За словами Кривоноса, бюро отримало інформацію про “діяльність злочинного угруповання із залученням посередників, суддів із залученням керівництва суддівської гілки влади”. 

НАБУ вирішило здійснити “оперативне проникнення” і діяти за допомогою “детектива під прикриттям”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]