Барометр В Южноукраїнську відбулися святкові заходи до Дня матері та Міжнародного дня сім’ї

В Южноукраїнську відбулися святкові заходи до Дня матері та Міжнародного дня сім’ї

Просмотров: 638
15 Травня 2023, 14:16

Родина для кожного українця – одна з найважливіших цінностей в житті. Адже в родині ми черпаємо духовні сили, наснагу та оптимізм, у родині відчуваємо, що таке справжнє щастя, любов, душевний затишок і добро.

Упродовж тижня, напередодні Дня матері в Україні та Міжнародного дня сім’ї спеціалісти Южноукраїнського міського центру соціальних служб проводили інформаційні та профілактичні заходи: відвідування дитячого будинку сімейного типу, опікунських, багатодітних сімей, бесіди з прийомними батьками та потенційними кандидатами на створення прийомних сімей тощо.

12 травня на дитячому майданчику проведено розважальне свято з облаштованими різними локаціями як для дітей так і для батьків.

До участі у святковому заході запрошувалися батьки та діти з сімей різних категорій, зокрема – сім’ї учасників бойових дій, багатодітні та опікунські родини, сім’ї, внутрішньо переміщених осіб, сім’ї в яких виховуються діти з інвалідністю, прийомні сім’ї та дитячий будинок сімейного типу.

Традиційно фахівці із соціальної роботи ЮМЦСС провели вуличну акцію: «Сім’я – єдине справжнє багатство!» привітавши мешканців нашого міста з родинним святом та подарували повітряні кульки.

Для дітей та батьків було проведено заняття на фліпчарті. Діти активно писали на стікерах: «Чому моя мати, тато, родина найкращі» та розміщували на намальованому дереві. Усі учасники отримали цукерки з побажаннями. А батьки у той час отримували кулькові ручки за участь у розгадуванні кросворда на тему: «Виховання».

Дівчатка та хлопчики із захопленням малювали крейдою на асфальті малюнки «Моя сім’я, моя родина», а виставка малюнків-оберігів з побажаннями для військових татусів (ЗСУ) стали прикрасою заходу.

Крім того, фахівці із соціальної роботи Центру привітали з родинним святом молодих матусь з немовлятами та познайомили їх із кімнатою «Матері та дитини», яка комфортна та затишно облаштована для перевдягання та годування немовлят за сприянням міжнародної неурядової організації «Save the Children”.

Громада та небайдужі активні мешканці завжди підтримують сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах. В центрі соціальних служб не буває порожньо. Громадяни/волонтери/громадські організації приносять в центр речі, іграшки, дитячі книжки, одяг для дітей різного віку, памперси, дитяче харчування тощо.Так,свій візочок отримала новонароджена дівчинка С. й тепер їх прогулянки з матусею стануть більш комфортними.

Не оминули фахівці й тему нових форм сімейного виховання для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що як ніколи актуальна в нашому сьогоденні. Було забезпечено розповсюдження друкованої продукції (буклети та листівки).

Учні Южноукраїнського ліцею №5 Софія та Костянтин, в якості волонтерів долучилися до проведення святкового заходу та пригощали всіх присутніх дітей цукровою ватою.

Южноукраїнський міський центр соціальних служб вітає сім’ї нашого міста з прекрасними родинними святами. Нехай сімейні традиції зближують, роблячи всіх нас добрішими, більш близькими один до одного, створюючи ту невидиму опору в житті, на якій будуються наші взаємини з дітьми.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]