Барометр “Зливала” колег російським спецслужбам: заарештовано очільницю Полтавського райсуду

“Зливала” колег російським спецслужбам: заарештовано очільницю Полтавського райсуду

Просмотров: 199
10 Травня 2023, 15:01

Колаборантка, яка виявилася керівницею Полтавського райсуду, передавала окупантам інформацію про техніку ЗСУ та “здавала” проукраїнських колег з Бердянська.

Очільницю Полтавського районного суду підозрюють у державній зраді. Вона співпрацювала з російськими спецслужбами на тимчасово окупованій території Бердянського району.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

“За даними слідства, навесні 2022 року суддя з Бердянська, нехтуючи присягою українському народові, розпочала активно співпрацювати зі спецслужбами та представниками країни-агресора на тимчасово окупованій території Бердянського району”, – йдеться в повідомленні.

Жінка збирала та передавала окупантам інформацію щодо переміщення українських військових на території Донецької області. Крім того, вона “зливала” ворогові усіх проукраїнських працівників правосуддя та надавала окупантам допомогу у формуванні штату так званого підрозділу “міністерства надзвичайних ситуацій Россії”.

Також зрадниця закликала інших працівників суду підтримати російських окупантів і співпрацювати з ними.

За інформацією СБУ, посадовиця за власної ініціативи вийшла на російську спецслужбу на початку повномасштабного вторгнення РФ. На той час вона перебувала у Бердянську, де працювала суддею у районному суді.

Через деякий час підозрювана виїхала на постійне проживання до Полтави, де очолила Полтавський районний суд. Однак вже у травні 2023 року за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури незаконні дії зрадниці було викрито.

Нагадаємо, в Україні викрили “розконсервованого” агента російської розвідки, який збирав дані про місця дислокації воїнів ЗСУ та передавав окупантам координати для ракетних ударів по Вінницькій області. 

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]