Барометр До Одещини завітали неймовірні рожеві фламінго (ФОТО)

До Одещини завітали неймовірні рожеві фламінго (ФОТО)

Просмотров: 309
8 Травня 2023, 17:04

У Національний природний парк на Одещині завітали рожеві фламінго.

У Національному природному парку “Тузлівські лимани” повідомляють, що знову до них завітали фламінго.

“Вони пролетіли над Кордоном “Тузлівська Амазонія”. Полетіли вони далеко над лиманом Шагани, але знову повернулись і кружляли неподалік. Потім вони подались на заповідні озера Зайцева. 02.05.2023 природоохоронник нацпарку Олена Старовєрова знову побачила птахів Їх було 216. 03.05.2023 ми знову бачили їх неймовірний політ над лиманом Шагани і пересипом. Було нараховано 210 птахів. Головна їжа зараз для них – рясний шар мотиля .

Частенько вони вже у нас в нацпарку бувають і тримаються ближче до заповідних озер. В нацпарку “Тузлівські лимани” є такі унікальні місця біля піщаного пересипу, під місцевою назвою “Балатон”. Це система дрібних внутрішніх озер біля піщаного пересипу в низинах лиману Алібей на межі з лиманом Шагани та Карачаус. Ця природна екосистема є заповідною. Рішенням науково-технічної ради НПП «Тузлівські лимани» прийнято назвати ці озера – заповідними озерами академіка Ювеналія Зайцева. Ювеналій Петрович зробив багато в науці для того, щоб покоління нащадків дізналося багато таємниць Чорного моря та шляхи вирішення його екологічних проблем.

В минулому воєнному році озера постраждали від відсутності водообміну. Птахи зараз тримаються заповідної зони, яку заборонено відвідувати, особливо під час війни. А ще нещодавно були помічені чотири дельфіни, які ловили біля узбережжя рибу .Зараз, як ніколи, витонченої форми птахи, як й інші птахи, дельфіни, рослини, води, світанки – всі, на всіх фронтах, своєю потужною і позитивною енергетикою, допомагають українцям в боротьбі з ворогом”, – йдеться в повідомленні Нацпарку “Тузлівські лимани”.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]