Барометр Президент Чехії застеріг Україну від поспішного контрнаступу

Президент Чехії застеріг Україну від поспішного контрнаступу

Просмотров: 296
7 Травня 2023, 15:54

Президент Чехії Петро Павло приватно застеріг українське керівництво від катастрофи поспішного контрнаступу.

Президент Чехії застеріг Україну від поспішного контрнаступу

Павло розповів в інтерв’ю  The Guardian  під час поїздки до Лондона на коронацію Чарльза III, що під час нещодавніх зустрічей у Києві з президентом Володимиром Зеленським та прем’єр-міністром Денисом Шмигалем наголосив, що Збройні сили України не мають того елемента несподіванки, який сприяв успішному штурму Харківської області та Херсона восени минулого року

Герой війни, який до 2018 року очолював військовий комітет НАТО і був нагороджений чеським та французьким урядами за порятунок французьких військ, обложених сербами під час боснійської війни у ​​1993 році, сказав, що у Києві визнають, що в українській здатності до успішного наступу на російські війська залишаються прогалини.

“Очевидно, вони все ще мають відчуття, що вони не мають всього необхідного для успішного початку операції”,  – сказав Павло.

Оскільки підготовка все ще продовжується, Павло під час зустрічей минулого тижня звернувся до прем’єр-міністра України із закликом не “пришвидшувати темп до того, як вони будуть повністю готові”, повідомив чеський лідер. “Бо для деяких може виникнути спокуса підштовхнути їх, щоб продемонструвати якісь результати”, – пояснив він.

“Буде надзвичайно шкідливим для України, якщо цей контрнаступ провалиться, тому що у них не буде іншого шансу, принаймні цього року”, – сказав Павло  .

За його словами, Україна неминуче зіткнеться із “жахливими втратами”, незалежно від сили своїх військ, і вони не можуть дозволити собі провалити наступ.

“Тому що це надзвичайно складно з точки зору підготовки особового складу, логістики боєприпасів, фінансування пального. Цього року буде лише один шанс, тому він має бути успішним”, – наголосив він.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]