Барометр Вихідні в Україні будуть холодними – наближається морозне повітря з Арктики

Вихідні в Україні будуть холодними – наближається морозне повітря з Арктики

Просмотров: 429
5 Травня 2023, 16:41

На вихідних, 6 та 7 травня, в Україні очікується холодна погода внаслідок надходження повітряних мас арктичного походження.

Про це попередив синоптик Ігор Кібальчич, передає “Метеопрог“.

Синоптик пояснив, що над Скандинавським півостровом сформувався антициклон Tina і його вплив поступово пошириться на більшу частину Східної Європи. Він сприятиме проникненню морозного повітря з території Арктики в більш південні широти.

“У зв’язку з цим, на території України 6 та 7 травня суттєво похолодає, особливо у нічний час. При проясненнях у західних та північних областях спостерігатимуться заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі”, – попередив Кібальчич.

За його даними, середньодобова температура виявиться нижчою за норму на 4-8 градусів. У південній половині країни традиційно очікуються більш високі показники, а дощі переважно випадатимуть у західній та південно-східній частині України.

Коли в Україні потеплішає – прогноз метеоролога

Наприкінці травні й аж до майже середини червня в Україні можливе похолодання. Про це попередила Метеоролог Вазіра Мартазінова.

Проте, за її словами, очікувати холодного літа все ж не варто. “З другої половини червня – це буде вже починатися гарне літо. Там температура вирівняється і піде на літні показники”, – сказала фахівець.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]