Барометр В Южноукраїнську депутат образив матір військового: його хочуть позбавити мандата

В Южноукраїнську депутат образив матір військового: його хочуть позбавити мандата

Просмотров: 12011
5 Травня 2023, 08:48

В політичному житті міста Южноукраїнськ назріла ситуація, коли військові ЗСУ вимагають припинити повноваження деяких депутатів місцевої ради, а саме Миколи Покрови, який представляє фракцію «Сила людей».

депутат Микола Покрова, фракція “Сила людей”

Саме з такою пропозицією виступив військовослужбовець Костянтин Кондаков, який в лавах ЗСУ отримав поранення на Донеччині.

Як виявилось, депутат Микола Покрова образив матір військового та відому в місті Южноукраїнськ волонтерку Валентину Богомазову.

На офіційній сторінці ГО «Стоп-корупція» вийшло декілька публікацій про депутатів Южноукраїнської міської ради від фракції «Сила людей» Ольги Андрєєвой та Миколи Покрови.

Депутатів звинувачують у корупційних схемах, а саме:

  • Незаконне будівництво літнього майданчика під кафе на проспекті Незалежності родиною депутата Ольги Андрєєвой (заборонено мораторієм, але не для депутата Андрєєвой О.І.);
  • Блокування роботи сесії Южноукраїнської міської ради Ольгою Андрєєвой разом з депутатами ОПЗЖ;
  • Відмова голосувати за позбавлення депутатського мандата Анжели Савастру з ОПЗЖ – Андрєєва та Покрова не голосували;
  • Корупційні схеми з бюджетними коштами на влаштування дитячого майданчика у парку Шевченка. Куратором була депутат Ольга Андрєєва, підрядник її родичка Тетяна Іванова. Як наслідок, кошти з бюджету сплачені, але майданчик в аварійному стані, ігрові елементи відсутні, а підрядник відмовляється їх відновити і передати на баланс КП СКГ;
  • Відмивання Ольгою Андрєєвой та Миколою Покровой бюджетних коштів на ліфтах через ОСББ;
  • Збір коштів з мешканців на передвиборчу кампанію та на гуманітарну допомогу ЗСУ, які можливо пішли у кишеню Ольги Андрєєвой.

ГО «Стоп-корупція» звернулась до Ольги Андрєєвой: оприлюдніть інформацію, як збирала кошти на передвиборчу з довірливих людей, як збираєш кошти з людей для військових тільки ради піару, і нехай кожен подивиться скільки коштів в такий тяжкий час ти вкладаєш в кафе, війна на вулиці … Чесно заробила??? БРЕХНЯ. Кожен працює, а чомусь на відкриття ресторанів грошей не має…

Нагадаємо, що Ольга Андрєєва разом з депутатами ОПЗЖ заблокувала роботу 36-ї сесії Южноукраїнської міської ради, яка мала відбутися 27 квітня 2023 року. На цій сесії мали розглядати питання щодо закупівлі для ЗСУ військового обладнання на 700 тисяч гривень, зміни в Положення про звання Почесного громадянина міста загиблим у війні та багато інших важливих питань для громади.

Результати голосування: не вистачило одного голосу для затвердження порядку денного.

Відома у місті волонтерка Валентина Богомазова написала, що потрібно працювати на сесіях та приймати рішення заради мешканців міста, захисників та родин загиблих.

– «Все для себе, для сім’ї – це зрозуміло. Тільки жадність та неповага до простих людей – ніколи не красила людину. Син та зять не на війні… Через те їй і не зрозуміти, що у нас іде війна в Україні. Що потрібно працювати на сесії та приймати рішення для захисників, для родин Загиблих, для мешканців міста, а не блокувати сесії. Нас, простих людей – чекають рішення сесії, а не їхні чвари. Обуренню не має меж… Чесно…н а їхні пики… противно дивитися…», – написала Валентина Богомазова на адресу Ольги Андрєєвой.

– «Коли вже вони нажеруться. Красти на дітях», – написала Богомазова, реагуючи на ситуацію з дитячим майданчиком.

Справедливі звинувачення з боку волонтерки не сподобались депутату Миколі Покрові, який почав ображати Валентину Богомазову за те, що вона закликала його та Ольгу Андрєєву не блокувати роботу сесій міської ради та не красти на дітях.

– «Гуманітарку відпрацьовуєте? В нього її скоро не буде. Не старайтесь зазря», – написав депутат Покрова.

– «Шановний Покрова! Яку гуманітарку? Я не продажна, як ви. Я мама військового який на нулі з початку війни. І не смій мене в чомусь звинувачувати. Коли твоя дитина пішла добровільно, кожен день між життям і смертю –  я тобі сама горло перегризу і нас таких мам повне місто, які приходять до нас за допомогою для Синів та чоловіків. А на родин Загиблих, де їхні діти, чоловіки віддали своє життя вам теж байдуже??? Де ваша совість? За наших загиблих  Героїв,  за Захисників, за Україну будемо ми вам вказувати – працюйте, а не блокуйте сесії!», – написала у відчаї Валентина Богомазова.

Після даного конфлікту, антигероєм якого став депутат від «Сили людей» Микола Покрова, військовий ЗСУ Костянтин Кондаков виступив з ініціативою про реєстрацію петиції щодо його відкликання з депутатів.

– «З огляду на останні події, що відбуваються та на неналежне, безповажне та образливе ставлення до людей, Я, Кондаков Костянтин пропоную зареєструвати петицію про відкликання депутата від ПП «Сила Людей» Покрови Миколи. Коли петицію буде офіційно зареєстровано я повідомлю!», – написав Костянтин Кондаков.

В той же час, як повідомили в ГО «Стоп корупція», заяви про вчинення кримінальних та корупційних правопорушень з боку Ольги Андрєєвой та Миколи Покрови вже направлені до правоохоронних органів.

Продовження заблокованої сесії депутатами ОПЗЖ та Ольгой Андрєєвой має відбутися на наступному тижні.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]