Барометр Міноборони пропонує знизити граничний вік для призовників до 25 років

Міноборони пропонує знизити граничний вік для призовників до 25 років

Просмотров: 585
4 Травня 2023, 19:20

Міністерство оборони спільно із Збройними силами України запропонували нові зміни до законодавства щодо зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку. Призовний вік українців хочуть скоротити з 27 до 25 років.

Міноборони пропонує знизити граничний вік для призовників до 25 років

Про це повідомляє  прес-служба  Міністерства оборони України.

Як пояснили в Міноборони, такі зміни продиктовані тим, що під час дії правового режиму воєнного стану відсутня потреба перебування громадян на військовому обліку призовників до 27 років.

По-перше, необхідність їхнього щорічного прибуття до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, у тому числі для проходження медичних оглядів, призводить до додаткових фінансових витрат, навантаження на медичних працівників та збільшення черг для проходження ВЛК. У той час як призов на строкову військову службу під час воєнного стану не здійснюється.

По-друге, тривале перебування на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану призводить до того, що значна кількість придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов’язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації.

У відомстві наголосили, що така ініціатива узгоджена з іншими урядовими та структурами безпеки та спрямована на зміцнення обороноздатності держави.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]