Барометр Це змінить усе. Чому контрнаступ ЗСУ на Півдні може стати вирішальним у війні

Це змінить усе. Чому контрнаступ ЗСУ на Півдні може стати вирішальним у війні

Просмотров: 229
4 Травня 2023, 12:12

За повідомленням Оперативного командування Південь, в останні три доби армія України завдає потужних ударів по вогневих точках Росії на Лівому березі Херсонщини в режимі контрбатарейної боротьби.

Про важливість створення там 30-кілометрової смуги, повністю зачищеної від танків і артилерії РФ, командування заявляло ще у березні. Адже із цього плацдарму агресор постійно обстрілює Херсон, спричиняючи людські жертви. У неділю ж Американський інститут вивчення війни повідомив про перехід українських військових на деяку смугу окупованого берега Дніпра, хоча військові аналітики пояснюють, що такі операції не варто трактувати як контрнаступ.

Південний фронт, за визначенням низки експертів, може стати найважливішим під час майбутнього контрнаступу. «Ви можете вбити кожного російського солдата в радіусі 200 км від Бахмута, і це не змінило б стратегічної ситуації. Але якщо ви звільняєте Крим – це змінює все», – заявив днями Бен Ходжес, колишній командувач силами США у Європі, в інтерв’ю DW. Одним з етапів військової операції, каже Ходжес, має стати руйнування «сухопутного коридору» з Росії до Криму. Що це за коридор, і чим він важливий для російських і українських військ – з’ясовують Донбас.Реалії.

«Сухопутний коридор» до Криму відкрили, залізничні перевезення поновили – так відзвітували у Росії на початку червня минулого року.

А вже після звільнення Херсону та втечі окупантів з правого берега Дніпра у російських ЗМІ заговорили про ризики для «транспортної артерії, що за своїм значенням не поступається Кримському мосту»: мовляв, ЗСУ мають наміри зруйнувати цей коридор. А це ускладнить постачання військових і цивільних, пишуть російські пропагандисти.

Не заперечує логіку руйнування «сухопутного коридору» з Росії до Криму і Бен Ходжес, колишній командувач силами США у Європі.

Розрив шляхів російської логістики із подальшим виходом ЗСУ до азовського узбережжя може стати одним із досягнень українського контрнаступу, міркує американський військовий.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]