Барометр Миколаїв отримає обладнання, якого ще немає в жодному місті ЄС

Миколаїв отримає обладнання, якого ще немає в жодному місті ЄС

Просмотров: 358
3 Травня 2023, 16:15

У Миколаєві вода очищатиметься за допомогою інноваційних установок. Сучасних систем, які отримає Миколаїв, немає ще в жодному місті Європейського Союзу.

Про це повідомляє ДКП «Миколаївводоканал».

Домовленості про постачання до нашого міста такого обладнання вдалося досягти під час поїздки директора департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради Дмитра Бездольного та директора зі стратегічного планування ДКП «Миколаївводоканал» Віктора Писоцького до Федеративної республіки Німеччина. Поїздка відбулася минулого тижня. Її метою було ознайомитися з роботою найпотужнішого підприємства у сфері водопостачання та водовідведення у Берліні, а також налагодити міжнародне співробітництво з представниками інноваційних німецьких компаній, що працюють у цій галузі.

У заході взяли участь представники водоканалів із Вінниці, Житомира, Запоріжжя, Кременчука та Херсона. Подія була організована в рамках проекту Mykolaiv Water Hub, який уже не перший рік займається долею українських водоканалів, та за фінансової підтримки кількох неприбуткових організацій Німеччини.

«Під час зустрічі з регіональним директором Німецької Східної Бізнес Асоціації Штефаном Кегебайном ми змогли розповісти, як в умовах повномасштабної війни з РФ «виживають» не лише миколаївський, а й усі водоканали України.Також презентували міжнародним партнерам, з якими проблемами зіткнулися і якої потребуємо допомоги»,– зазначив Дмитро Бездольний.

Представники делегації з України ознайомились із функціонуванням станцій очищення стічних вод у Берліні. Щоб очищати стічні води міста з населенням майже 4 мільйони людей, тут працює шість станцій очищення та 250 каналізаційних насосних станцій. Для порівняння: у Києві діє одна станція очищення стоків та 33 насосні станції каналізації.

«Як результат робочої поїздки, представники німецького бізнесу виявили бажання допомогти критичній інфраструктурі нашої країни.Для цього є і досвід, і сучасні напрацювання у цій сфері»,– ділиться Віктор Писоцький.

Вже на початку літа з Німеччини прибуде перша партія нових установок для очищення питної води. Устаткування працюватиме в автоматичному режимі та від сонячної енергії. Планується, що фахівці «Миколаївводоканалу» до завершення 2023 року отримають п’ять таких інноваційних установок.

Зазначається, що в Європейському Союзі місто Миколаїв буде першим містом, де підприємство водної галузі матиме подібне обладнання.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]