Барометр Кабмін запускає електронну систему “єЧерга” на 16 пунктах пропуску в західному напрямку – Шмигаль

Кабмін запускає електронну систему “єЧерга” на 16 пунктах пропуску в західному напрямку – Шмигаль

Просмотров: 186
2 Травня 2023, 17:37

Кабінет Міністрів запускає електронну систему “єЧерга” на 16 пунктах пропуску в західному напрямку, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Україна стає ближчою до ЄС логістично. На 16 пунктах пропуску в західному напрямку ми запускаємо електронну систему “єЧерга”. З кінця минулого року її успішно апробовано на двох пунктах пропуску. Тепер “єЧерга” стане доступною для всіх водіїв вантажного транспорту, які перетинають кордон”, – сказав Шмигаль на засіданні уряду у вівторок.

За словами прем’єра, після реєстрації через застосунок користувач отримає повідомлення про свій статус у черзі, її просування, час заїзду в пункт пропуску.

“Переваги “єЧерги” для українців: простий алгоритм дій, мінімум зусиль із боку користувача, колосальна економія часу. Переваги для бізнесу: зменшення збитків через простій, оптимізація бізнес-процесів, прозорість та однакові правила для всіх. Переваги для держави: упорядкування перевезень, ліквідація фізичних черг, аналіз транспортних потоків”, – заявив він.

Шмигаль зазначив, що “єЧерга” стане універсальною системою для всіх видів транспорту.

“З наступного тижня нею зможуть користуватися водії вантажівок, із липня – водії автобусів, із серпня – власники легкових автомобілів. Наша мета – зробити перетин кордону максимально швидким і зручним”, – підсумував він.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]