Барометр Депутат з дружиною намагались захопити 280 га біля моря на Одещині – СБУ

Депутат з дружиною намагались захопити 280 га біля моря на Одещині – СБУ

Просмотров: 324
1 Травня 2023, 17:49

Служба безпеки викрила депутата Одеської облради та його дружину, які організували рейдерське захоплення 280 га землі біля моря на Одещині.

Джерело: СБУ у Telegram, співрозмовники “Української правди” в правоохоронних органах

Деталі: За інформацію УП, підозру вручили Лесі та Миколі Дерев’янко. Леся – троюрідна сестра нардепа від партії “Європейська солідарність” Олексія Гончаренка, Микола – депутат від “ЄС” в Одеській облраді.

Згідно з повідомленням СБУ, фігуранти намагались заволодіти приміщеннями “Укрпошти” поблизу прибережної захисної смуги в селищі Затока та незаконно відчужити землі сільгосппризначення загальною площею майже 280 га. Вони діяли у складі організованої злочинної групи.

За даними спецслужби, щоб реалізувати оборудку, її учасники підробили документи на право власності та через підконтрольного нотаріуса зареєстрували ділянку на підставних осіб. Потім передали “переоформлене” держмайно у володіння афілійованій комерційній структурі.

Таким чином, вони намагались привласнити державну нерухомість на десятки мільйонів гривень.

СБУ повідомляє, що зараз будівлі та прилегла територія “Укрпошти” на чорноморському узбережжі повернуті у власність держпідприємства, а на земельні ділянки накладено арешт.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]