Барометр Дата була обрана свідомо: експерт пояснив, чому росія завдала масованого ракетного удару 1 травня

Дата була обрана свідомо: експерт пояснив, чому росія завдала масованого ракетного удару 1 травня

Просмотров: 372
1 Травня 2023, 16:19

Російські окупанти піднімають у повітря максимум авіації, щоб вводити в оману українську ППО.

Масований ракетний удар росії по Україні 1 травня був передбуваним та, ймовірно, що окупанти можуть готувати чергову атаку на 2 і 9 травня. 

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“Як і очікувалося, на 1 травня передбачувані російські маніяки здійснили ракетний удар по Україні, але замість масованого вони знову задіяли обмежений боєкомплект – 18 ракет, 15 з яких були збиті”, – написав він.

Також експерт вказав, що російські окупанти піднімають у повітря максимум авіації, щоб вводити в оману українську ППО. Втім, ця тактика їм уже не допомагає.

“російська стратегічна авіація, як на блюдечку, і жодного чинника несподіванки, вона вже не здатна реалізувати. Це значною мірою обмежує можливості оперування нею в періоди ракетних ударів по Україні, особливо настільки передбачуваних”, – зауважив він.

Окрім того, Коваленко оцінив сьогоднішній ракетний удар по Україні і помітив очевидний дефіцит ракет та проблеми зі зношуванням авіації.

“Без відповіді залишається питання обмеженому БК. Адже росія має можливість поповнювати за добу БК від 2-5 ракет різної номенклатури і після останнього масованого ракетного удару по Україні 9 березня мала можливість накопичити від 80 до 200. Приберегла на 2 і 9 травня?”, – підсумував він.

Ракетна атака Росії у ніч проти 1 травня

Нагадаємо, у ніч проти 1 травня росія знову завдала удару по Україні. Ворог випустив ракети Х-101/Х-555, залучивши стратегічну авіацію.

Пізніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що російські злочинці під час атаки використали дев’яти Ту-95, які злетіли із району Оленєгорськ (Мурманська обл.), та два Ту-160 із району Каспійського моря.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]