Барометр У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті та назвали найважчі напрямки

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті та назвали найважчі напрямки

Просмотров: 213
30 Квітня 2023, 20:39

За добу українські військові відбили понад 20 атак російських окупантів. Противник зосереджується на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах.

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті та назвали найважчі напрямки

Як  повідомляє  Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні 30 квітня, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші захисники продовжують тримати оборону.

Зазначається, що на Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати певну кількість військ у прикордонних з Україною районах РФ.

“Протягом доби ворог завдав авіаційних ударів по населених пунктах Червоний Хутір Чернігівської області та Середина-Буда Сумської області, пошкоджено приватні будинки. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей”, – йдеться у повідомленні.

На Куп’янському напрямі, як повідомили у Генштабі, росіяни наступальних дій не проводили. Проте, артилерійські та мінометні обстріли противника зазнали шість населених пунктів Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку росіяни з артилерії обстріляли населені пункти, що знаходяться поряд з лінією бойового зіткнення, а саме: Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області; Колодязі, Верхньокам’янське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

Крім того, повідомляється, що на Бахмутському напрямку ворог продовжує наступальні дії. Тривають бої у місті Бахмут. Крім того, протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Іванівське. Від ворожого обстрілу постраждали 14 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районі населених пунктів Авдіївка та Первомайське Донецької області, але успіху не мав. Загарбники здійснили обстріли населених пунктів Новокалинове, Авдіївка, Тоненьке, Карлівка, Водяне та Першотравневе.

На Мар’їнському напрямку противник продовжує атакувати позиції Сил оборони, точаться бої за Мар’їнку. “Ворожні обстріли зазнали населені пункти Красногорівка, Мар’їнка, Перемога і Новомихайлівка Донецької області”, – повідомили в Генштабі.

На Шахтарському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив, але здійснив обстріл населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Новоукраїнка, Золота Нива Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Протягом доби ворог здійснив обстріли населених пунктів. Серед них – Времівка, Бурлацьке, Новосілка, Новопіль Донецької області; Херсонській області”, – розповіли у Генштабі.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]