Барометр Позбавлятимемося російських назв: у Миколаєві затвердили положення про перейменування

Позбавлятимемося російських назв: у Миколаєві затвердили положення про перейменування

Просмотров: 402
28 Квітня 2023, 19:50

У Миколаєві затвердили нове “Положення про найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів” – відповідне рішення було ухвалено на сесії Миколаївської міської ради 27 квітня.

Позбавлятимемося російських назв: у Миколаєві затвердили положення про перейменування

Про це під час прямого ефіру розповів міський голова Олександр Сенкевич.

Згідно з документом, перейменування об’єктів у Миколаєві має проводити міська рада за поданням міського голови після отримання рекомендації відповідної комісії та проведення громадського обговорення.

“Позбавлятимемося російських назв. У нашій країні дуже багато героїв, чим ми пишаємося. Відповідно до законодавства, перед тим, як питання буде на громадському обговоренні, потім до сесійної зали на затвердження, будь-яка пропозиція потрапляє на комісію з перейменування. Саме вона вивчає доцільність змін та рекомендує для розгляду міської ради”, – сказав міський голова.

Комісія з перейменування складатиметься з 15 осіб, четверо з них — спеціалісти міської ради, посадовці: двоє від Управління з культури, двоє від Департаменту архітектури та містобудування. Інші представники громадськості.

“Це вчені-історики, мовознавці, краєзнавці, громадські діячі та інші. Кандидатури 11 представників громадськості до комісії можуть бути висунуті трудовими колективами, громадськими об’єднаннями, депутатами міськради, членами виконкому. Пропозиції щодо кандидатур надсилайте на канцелярію ради”, – розповів Сенкевич. .

Склад комісії затверджуватиме міська рада.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]