Барометр Миколаївського пенсіонера, обвинуваченого в наведенні російських ракет на об’єкти інфраструктури, суд лишив під вартою

Миколаївського пенсіонера, обвинуваченого в наведенні російських ракет на об’єкти інфраструктури, суд лишив під вартою

Просмотров: 204
26 Квітня 2023, 17:58

В провадженні Центрального районного суду м.Миколаєва перебуває обвинувальний акт щодо 73-річного мешканця обласного центру з правовою кваліфікацією за ч.2 ст.111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Про це повідомляє прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу справ, зазначений обвинувальний акт
розглядається колегією суддів у складі Олесі Демінської, Олександра Чулупа, під
головуванням Сергія Медюка.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів справи, обвинувачений, вступив у змову з
представником рф, з метою надання останньому інформації для проведення підривної діяльності проти України.

У серпні 2022 року, обравши для себе псевдонім, який би унеможливлював його
ідентифікацію, за допомогою сервісу обміну повідомленнями «Telegram», обвинувачений надіслав представнику спецслужб рф інформацію про розташування підрозділів ЗС України в м.Миколаєві.

Також, обвинувачений надсилав представнику держави-агресора фотографії з результатами влучань по вищим навчальним закладам Миколаєва, промисловим об’єктам, мостовим переходам.

Окрім цього, на виконання завдання представника рф, обвинувачений восени 2022 року, здійснив фотографування одного з об’єктів енергетичної інфраструктури, розташованого в обласному центрі. Зокрема, що стосувалось наявності охорони, пунктів пропуску, технологічного обладнання, ліній електропередач, вузлових електропідстанцій, розташованих поруч. Фотографії, разом з детальних описом об’єктів, обвинувачений надіслав представнику спецслужб рф.

У підготовчому судовому засіданні, вирішувалось питання щодо продовження строків тримання під вартою стосовно обвинуваченого.

Прокурор клопотав про продовження строків, наводячи у якості підстав, можливість
обвинуваченого переховуватись від суду, у тому числі на тимчасово окупованих територіях, та вчинити інше кримінальне правопорушення, оскільки останній добровільно пішов на співпрацю з представниками держави-агресора і припинив вчиняти кримінальне правопорушення, з неналежних від нього причин, а саме затримання.

Захисник заперечував проти продовження строків тримання під вартою та просив обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту, посилаючись на похилий вік свого клієнта і той факт, що він не притягався раніше до кримінальної відповідальності.

За результатами розгляду клопотання, суд ухвалив продовжити строки тримання під вартою стосовно обвинуваченого на 60 діб.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]