Барометр Сі Цзіньпін прокоментував розмову із Зеленським

Сі Цзіньпін прокоментував розмову із Зеленським

Просмотров: 466
26 Квітня 2023, 16:26

Сі Цзіньпін прокоментував розмову із ЗеленськимВідносини Китаю та України мають рівень стратегічного партнерства. Пекін готовий максимально сприяти мирному завершенню війни на території нашої країни.

Сі Цзіньпін прокоментував розмову із Зеленським

Про це сказав глава КНР Сі Цзіньпін під час переговорів з українським президентом Володимиром Зеленським, повідомляє  Сіньхуа  у середу, 26 квітня.

«Взаємна повага до суверенітету та територіальної цілісності є політичною основою китайсько-українських відносин. Обидві сторони мають зосередитися на майбутньому, планувати двосторонні відносини у довгостроковій перспективі, продовжувати традицію взаємного розуміння та щирості між країнами та сприяти розвитку китайсько-українського стратегічного партнерства», – зазначив Сі Цзіньпін .

Він визнав, що складна еволюція української кризи мала серйозний вплив на міжнародну ситуацію. При цьому в питанні української кризи Китай завжди стояв на боці світу, і його основна позиція полягає у сприянні миру та переговорам. 

«Китай не є ні творцем, ні стороною, залученою до української кризи. Як постійний член Ради безпеки ООН і відповідальна велика країна, ми не спостерігатимемо за вогнем з іншого боку, ні підливати олію у вогонь, не кажучи вже про те, щоб скористатися можливістю поживитися. Те, що робить Китай, відкрито. Діалог та переговори – єдино можливий вихід. У ядерній війні немає переможців. При вирішенні ядерної проблеми усі зацікавлені сторони повинні зберігати спокій та безпеку, по-справжньому зосередитися на власному майбутньому та всього людства, спільно управляти кризою та контролювати її», – заявив лідер КНР.

На думку Сі Цзіньпіна, тепер, коли раціональне мислення та голос усіх сторін посилюються, ми маємо скористатися можливістю, щоб отримати сприятливі умови для політичного регулювання кризи.

Є надія, що всі сторони глибоко замисляться про українську кризу і спільними зусиллями шукатимуть шлях до довгострокового миру та стабільності в Європі через діалог. Китай сприятиме переговорам, а також докладе своїх зусиль, щоб якнайшвидше припинити війну, припинити вогонь та відновити світ », – додав він.

Сі Цзіньпін повідомив, що Китай відправить спеціального урядового представника з євразійських справ до України та інших країн “для проведення поглибленої комунікації з усіма сторонами щодо політичного регулювання української кризи”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]