Барометр Житель Миколаївської області здавав вимушеним переселенцям неіснуючі квартири

Житель Миколаївської області здавав вимушеним переселенцям неіснуючі квартири

Просмотров: 233
26 Квітня 2023, 13:48

Прокуратура засудила 28-річного мешканця смт Єланець до 7 років позбавлення волі за заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненого повторно, а також за фактом таємного розкрадання чужого майна у період дії воєнного стану (ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 185) КК України).

 Про це повідомляє пресслужба прокуратури Миколаївської області.

Прокурор довів, що чоловік на одному з найпопулярніших інтернет-майданчиків розмістив оголошення про надання в оренду квартир у місті Ужгород особам, які змушені були залишити свої будинки через бойові дії. За свої послуги зловмисник брав передоплату, проте після надходження грошей на рахунки припиняв зв’язок із громадянами. Серед ошуканих, котрі прагнули знайти безпечний притулок, були жінки з дітьми.

У ході розслідування встановлено 16 епізодів злочинної діяльності. Крім того, аферист шахрайським шляхом заволодів телефоном жінки, у якої винаймав житло, і через мобільний додаток втрутився в онлайн-банкінг, отримавши можливість розпоряджатися її картковими рахунками.

Завдяки послідовній позиції сторони звинувачення та достатньої доказової бази провину зловмисника доведено у повному обсязі.

Вирок ще не набрав законної сили.

Засуджений перебуває під вартою.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]