Барометр Кіберполіція викрила зловмисника, який торгував персональними даними понад 300 мільйонів людей

Кіберполіція викрила зловмисника, який торгував персональними даними понад 300 мільйонів людей

Просмотров: 205
26 Квітня 2023, 13:10

Департамент кіберполіції України спільно зі Святошинською районною прокуратурою викрили 36-річного мешканця Нетішина, який продавав персональні дані понад 300 мільйонів людей з різних країн світу, у тому числі України та Євросоюзу. Зловмисник був адміністратором закритих груп та каналів у популярному месенджері Telegram.

Як повідомляє 24 Канал, чоловік пропонував на продаж персональні дані громадян, зокрема паспортні дані, реєстраційні номери облікових карток платників податків, свідоцтва про народження, водійські посвідчення та інформацію про банківські рахунки.

Зловмисник просив за це від 500 до 2000 доларів США залежно від обсягу придбаних даних. Бази даних містили персональну інформацію понад 300 мільйонів осіб, а покупці були ідентифіковані як громадяни країни-агресора, які сплачували за бази даних у заборонених в Україні валютах.

Що виявили під час обшуків

Департамент кіберполіції провів санкціонований обшук за місцем проживання підозрюваного, однак зловмисник перешкоджав здійсненню процедури і навіть завдав тілесних ушкоджень одному з працівників поліції. Чоловіка затримали і зараз він в ізоляторі тимчасового тримання.

Правоохоронці вилучили мобільні телефони, три десятки жорстких дисків, сім-картки, комп’ютерну техніку та серверне обладнання, на якому кіберполіція виявила бази даних з обмеженим доступом. Наразі встановлюється походження цих баз.
За фактом нападу на співробітника кіберполіції Шепетівським районним відділом поліції розпочато досудове розслідування. За свої протизаконні дії чоловіку загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]