Барометр Сирський описав тактику росіян на фронті та причини далі тримати Бахмут

Сирський описав тактику росіян на фронті та причини далі тримати Бахмут

Просмотров: 198
25 Квітня 2023, 16:57

Зокрема, відомо, що ворожі командири використовують смартфони зі спеціальним ПЗ, де вказані координати позицій вогневих засобів ЗСУ, об’єкти атаки, маршрути висування до них.

Командувач східного угруповання ЗСУ Олександр Сирський повідомив про вдосконалення тактики окупантів на фронті та назвав причини, чому варто надалі тримати оборону Бахмута.

Про це генерал-полковник розповів в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

Так, Сирський сказав, що ворог аналізує результати своїх дій, робить певні висновки та удосконалює тактику застосування військ.

У кожній посиленій військовою технікою російській бригаді сформовані ще й окремі штурмові загони “Шторм”. Завдання останніх – відновлення втрачених позицій. 

“Для створення сприятливих умов для ведення штурмових дій противник активно застосовує танкові та артилерійські підрозділи (зокрема із закритих вогневих позицій), наносить потужне вогневе ураження нашим військам, руйнує позиції, після чого переходять в атаку штурмові підрозділи. В ході штурмових дій обов’язково застосовується БпЛА, завдяки чому противник здійснює корегування вогню артилерії, а командир групи має змогу ефективно управляти підпорядкованим особовим складом”, – описав тактику ворога Сирський.

Він додав, що в міських умовах окупанти влаштовують довготривалі артобстріли для вогневого впливу на об’єкт атаки. Сам цей об’єкт штурмує група з близько 10 загарбників зі стрілецькою зброєю. Водночас ворог вкрай рідко застосовує бойову техніку. 

За даними генерал-полковника, росіяни зазвичай проводять наступ у три-чотири “хвилі”. Втрати штурмової групи противник оперативно поповнює евакуаційною групою з розподільчих пунктів. 

“Командири штурмових груп використовують смартфони зі спеціальним програмним забезпеченням Alpine Quest GPS, в якій нанесені координати позицій наших вогневих засобів, об’єкти атаки, маршрути висування до них, а також завдання сусідніх підрозділів”, – звернув увагу Командувач східного угруповання ЗСУ.

Оборона Бахмута

Щодо тривалої оборони Бахмута, то Сирський сказав, що вона доцільна з військового погляду, адже бої за місто мають важливе значення не лише для окупантів, а й для українських бійців.

“Адже протягом декількох місяців на цьому напрямку ми стримуємо наступ ворога і не даємо йому збільшувати фронт. Окрім того, ми завдаємо ворогу значних втрат – знищуємо їхні найпрофесійніші підрозділи, озброєння та військову техніку”, – пояснив військовий командувач.

Він перелічив причини необхідності подальшеого утримання Бахмута:

  • місто – важливий вузол оборони, утримання якого забезпечує стійкість оборони угруповання військ в цілому;
  • це вдало розміщена природна фортеця на пагорбах, оточена річками, що сприяє веденню оборони. Обороні Бахмута сприяє багатоповерхова забудова та розвинена інфраструктура на лівому березі річки Бахмутівка, де тримають оборону українські війська;
  • бій з метою захоплення міста – специфічний вид бойових дій, який потребує особливих навичок та створює труднощі для тих сил противника, які наступали в умовах лісостепу;
  • Місто – частина Костянтинівсько-Краматорської агломерації, утримання якої виключає вихід загарбників дофлангу та тилу українських військ на Лисичанському та Донецькому напрямках.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський пояснив, що не можна здавати Бахмут, бо це розширить фронт і дасть окупантам шанс захопити більше територій.

У свіжому звіті аналітиків Інституту вивчення війни йдеться, що війська ворога продовжують наземні атаки в Бахмуті та на околицях, однак останні два дні росіяни не досягли жодних територіальних успіхів.

За даними начальника ГУР Міноборони України Кирила Буданова, російська армія перейшла до позиційної оборони, і наразі жодних наступів ворог не планує.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]