Барометр До уваги водіїв: у Вознесенську працюють інспектори з паркування

До уваги водіїв: у Вознесенську працюють інспектори з паркування

Просмотров: 244
25 Квітня 2023, 15:40

Контроль за виконанням правил паркування транспортних засобів в нашій громаді відтепер здійснюватимуть інспектори новоствореного відділу інспекції з питань контролю за паркування при Виконавчому комітеті Вознесенської міської ради.

Про це повідомляє мерія міста.

«Основна функція інспекторів – не штраф та примусова евакуація, а сприяння розвитку та поліпшенню стану паркувального простору громади та профілактиці вчинення порушень правил дорожнього руху.

Інспектори з паркування також допомагають власникам автомобілів уникнути порушень правил паркування шляхом надання інформації про місця для паркування, тимчасові обмеження та інші правила, пов’язані з паркуванням.

Якщо водій порушує правила паркування, інспектор з паркування може оформити штраф та видати його власнику автомобіля», — пояснюють в мерії Вознесенська.

Відповідно до законодавства інспектори мають право розглядати справу про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення за:

порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху;

порушення правил паркування транспортних засобів;

неоплату вартості послуг з користування майданчиком для платного паркування за кожну добу користування;

за зупинку чи стоянку транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками та/або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, оснащених електричними двигунами;

паркування транспортних засобів на місцях, призначених для безоплатного паркування транспортних засобів, особами, які не мають відповідних пільг.

На теперішній час штраф може складати від 100 грн. до 1713 грн.

Також інспектори, мають право на тимчасове затримання транспортного засобу шляхом доставлення для зберігання на спеціальний майданчик за допомогою спеціального автомобіля – евакуатора.

Звертаємо увагу, що дотримання правил паркування не тільки зменшить ризик отримання штрафу, але й сприятиме забезпеченню безпеки на дорозі та покращенню загального стану паркувального простору в місті.

Просимо жителів громади з розумінням ставитись до роботи інспекторів та дотримуватись правил паркування, а якщо все ж таки отримали штраф – сплачуйте вчасно.

З питань роботи відділу можете звернутись за контактним номером телефону — 0933199600.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]