Барометр У Миколаївській області викрили шанувальницю «руського міру»

У Миколаївській області викрили шанувальницю «руського міру»

Просмотров: 315
25 Квітня 2023, 15:06

Мешканка Куцурубської громади, розповсюджуючи відеоматеріали в приватних чатах телефонних месенджерів, агітувала друзів та знайомих виправдовувати, визнати правомірною або заперечувати збройну агресію Росії проти України.

Як повідомляє відділ комунікацій ГУНП Миколаївської області, 45-річній зловмисниці загрожує до п’яти років ув’язнення.

Викрили протиправні дії громадянки поліцейські разом із співробітниками прокуратури та Управління СБУ в Миколаївській області.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що прихильниця Росії, не сприймаючи державну владу в Україні і керуючись ідеологічними мотивами, систематично агітувала своїх друзів і знайомих визнати правомірною збройну агресію Росії, поширювала фейкові антиукраїнські новини, критикувала чинну владу. 

Слідчі відділення поліції № 7 Миколаївського районного управління поліції під процесуальним керівництвом Миколаївської окружної прокуратури повідомили жінці про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України «Виготовлення, розповсюдження матеріалів, у яких міститься виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Розслідування триває.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]