Барометр В Україні викрили понад 300 зрадників за час повномасштабної війни, зокрема в СБУ та армії – Малюк

В Україні викрили понад 300 зрадників за час повномасштабної війни, зокрема в СБУ та армії – Малюк

Просмотров: 333
21 Квітня 2023, 18:24

При цьому голова СБУ наголосив, що агентурна мережа Росії не спрацювала так, як планувалося.

Представники Служби безпеки України викрили більше ніж 300 державних зрадників за час повномасштабної війни Росії проти нашої країни. Зокрема, йдеться про дев’ять поплічників агресора в самій Службі та 102 загалом у Силах оборони, розповів голова СБУ Василь Малюк у інтерв’ю “Інтерфакс-Україна“.

За його словами, “кротів” виявили і в секретаріаті Кабінету міністрів, Торгово-промисловій палаті, Державній службі з надзвичайних ситуацій, серед діючих та колишніх правоохоронців.

Глава СБУ зауважив, що Москва прагнула мати якомога більше агентів на території України. Відповідні мережі формувалися протягом десятків років. Зараз наші правоохоронні органи роблять усе, щоб зменшити кількість помічників Росії “до рівня статистичної похибки”.

“Агентурна мережа російської ФСБ не спрацювала так, як очікувалось, – «пухлину» ми вчасно вирізали … Підкреслюю – ми викриваємо не просто окремих зрадників, а знешкоджуємо агентурні мережі, які Росія готувала 30 років. І це надважливе питання сьогодні. Щоб якнайшвидше перемогти, треба вимести все це московське сміття, яке причаїлось по кутках”, – наголосив Малюк.

Згадуючи недавні випадки викриття зрадників, він розповів про затримання колишнього командира одного з центрів спеціальних операцій Збройних сил України в Очакові. Агент ворожої розвідки мав завдання допомогати в здачі міста росіянам.

Генерал-майор підтвердив, що прикладом системної роботи для очищення його органу є затримання колишнього керівника Головного управління СБУ в Криму Олега Кулініча, підозрюваного у держзраді. Малюк зауважив, що нещодавно оприлюднені стосовно фігуранта аудіозаписи є лише частиною величезної кількості доказів злочинної діяльності.

“Вони (аудіозаписи – ред.) не просто розкривають деталі співпраці Кулініча з «політичним офісом» Сівковича-Клюєва у Москві, а демонструють підходи російських спецслужб до роботи в України”, – зазначив голова Служби безпеки.

Напередодні член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін припустив, що випадків проникнення поплічників рф в органи нашої держави може бути багато. 

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]