Барометр СБУ оголосила підозру військовому України, дії якого могли призвести до обстрілу аеродрому на Кіровоградщині

СБУ оголосила підозру військовому України, дії якого могли призвести до обстрілу аеродрому на Кіровоградщині

Просмотров: 297
21 Квітня 2023, 17:26

Військовослужбовець хотів отримати літак рф, домовившись з одним із окупантів про перехід на бік України.

Служба безпеки України повідомила про підозру в перевищенні влади чи службових повноважень колишньому виконувачу обов’язків командира однієї з частин Сил спеціальних операції Роману Червінському за статтею 426-1 Кримінального кодексу. Самовільні дії військового могли стати причиною того, що російська армія завдала масованого ракетного удару по аеродрому “Канатове” в Кіровоградській області в липні 2022 року, повідомила СБУ в Telegram.

За даними правоохоронців Червінський разом з іншими вирішив провести так звану спеціальну операцію з отримання Україною літака Повітряно-космічних сил рф, проігнорувавши заперечення СБУ та не отримавши згоди від відповідних держорганів.

Фігуранти знайшли ворожого пілота, який нібито прийняв пропозицію перейти на бік нашої країни. Однак, у результаті агресор отримав дані про розміщення на летовищі “Канатове” воїнів Повітряних сил ЗСУ та літаків, згодом обстрілявши об’єкт.

Внаслідок російської атаки тоді загинув командир нашої військової частини, а ще 17 захисників отримали поранення. Також противник повністю знищив два українські бойові винищувачі, суттєво пошкодив злітну смугу, будівлі та іншу техніку.

“СБУ і ГУР МО відразу висловили свої зауваження до такого плану, його не погодили інші державні органи. Адже спецоперація приховувала в собі багато ризиків. Але окремі люди вирішили діяти на власний розсуд… Ніякі хитрощі не допоможуть уникнути відповідальності. На мою думку, негідник, дії якого призвели до смерті одного українського військового і поранення ще сімнадцяти, має понести заслужене покарання”, – заявив голова Служби безпеки Василь Малюк. 

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]