Барометр Окупанти використовують суходільний коридор, щоб підтягнути озброєння на Кінбурнську косу

Окупанти використовують суходільний коридор, щоб підтягнути озброєння на Кінбурнську косу

Просмотров: 254
21 Квітня 2023, 17:04

Російські війська намагаються посилити свої позиції на Кінбурнській косі, для чого підтягують озброєння через суходільний коридор.

Про це повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«На Кінбурнській косі ворог намагається поновити свої позиції, підтягує озброєння, використовуючи суходільний коридор. І намагається атакувати, мститися місцевим мешканцям Очаківщини через те, що потерпає від ударів по їх позиціях», — сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що за минулу добу росіяни двічі обстріляли Очаків. Його акваторія опинялася під ворожими ударами три рази. На думку Гуменюк, у такий спосіб загарбники намагаються атакувати виключно мирне населення.

«Посеред міста прилітають снаряди, знову ж таки під ударом рекреаційна зона. І все це говорить про те, що дійсно узбережжя є зоною небезпеки», — наголосила Гуменюк.

За її словами, розгортати курортний сезон на півдні наразі недоцільно. Так, військове командування вже зробило дуже багато зауважень місцевій владі. Воно акцентувало увагу на тих аспектах, у яких вбачає ризики на цьому напрямку.

«Поперед усього має бути безпековий компонент, це життя людей. Тому забезпечувати скупчення людей у тій зоні, яку ворог атакує, певно що недоречно. Саме такі рекомендації були надані місцевій владі, тому вважаємо, що вони приймуть виважене рішення», — підсумувала Гуменюк.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]