Барометр ЗСУ відбили понад 40 атак, авіація завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів, – Генштаб

ЗСУ відбили понад 40 атак, авіація завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів, – Генштаб

Просмотров: 187
19 Квітня 2023, 19:13

Українські військові продовжують відбивати атаки окупантів на Донеччині та знищувати ворожі склади боєприпасів.

ЗСУ відбили понад 40 атак, авіація завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів, - Генштаб

Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ 19 квітня.

Протягом доби противник завдав 3 ракетних та 37 авіаційних ударів, зокрема, застосував 12 БпЛА типу “Шахед-136”. 10 із них було знищено нашими захисниками. Крім того, ворог здійснив 57 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновані та пошкоджені приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Противник ціною великих втрат продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Мар’їнському напрямах. Протягом доби на вказаних ділянках фронту відбито понад 40 атак ворога. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут та Мар’їнку.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках  оперативна ситуація без істотних змін. Протягом доби противник здійснив обстріли населених пунктів Бояро-Лежачі, Іскрисківщина, Волфіно, Катеринівка та Кіндратівка Сумської області, а також Стрілка, Огірцово, Вовчанськ, Петропавлівка, Караїчне, Землянки та Відрадне у Харківській області.

На Куп’янському напрямку  ворожі артилерійські обстріли зазнали Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Західне та Берестове Харківської області.

На Лиманском напрямі  противник намагався поліпшити тактичне становище, вів безуспішні наступальні дії районі південної околиці населеного пункту Кремінна. Артилерійські обстріли зазнали Стельмахівка, Невське, Діброва, Кузьмино, Білогорівка Луганської області та Іванівка та Верхньокам’янське в Донецькій області.

У Бахмутському напрямі  ворог продовжує наступальні дії. Тривають тяжкі бої за місто Бахмут. Від ворожих обстрілів постраждали Федорівка, Васюківка, Міньківка, Оріхово-Васильівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Предтечине, Костянтинівка, Дружківка, Олександро-Шультине, Біла Гора, Дружба та Залізне Донецької області.

На Авдіївському напрямку  противник вів наступальні дії в районах Авдіївки, Водяного та Первомайського Донецької області, успіху не мав. Обстріляв, зокрема, Новокалинове, Авдіївку, Нетайлове, Першотравневе та Невельське.

На Мар’їнському напрямі  протягом доби наші захисники відбили численні ворожі атаки в районах Мар’їнки та Перемоги Донецької області. Водночас ворожі обстріли зазнали Красногорівка, Георгіївка та Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямі  протягом цієї доби ворог безуспішно намагався вести наступальні дії в районі Вугледару. Обстрілював Вугледар, Новоукраїнку та Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках  противник обороняється. Водночас протягом доби здійснили обстріл понад 30 населених пунктів. Серед них – Времівка, Новопіль Донецької області; Бурлацьке, Малинівка, Залізничне, Малі Щербаки та Кам’янське Запорізької області; Гаврилівка, Берислав, Веселе, Антонівка Херсонської області та місто Херсон.

У населеному пункті Кабичівка Луганської області отримано розпорядження російської окупаційної так званої “влади” щодо розгортання на території сільського будинку культури військового госпіталю для окупантів на 40 ліжкомісць. До нового медичного закладу загарбників до кінця тижня планується прибуття російських військових лікарів.

Противник продовжує використовувати громадянське населення тимчасово захоплених територій у своїх цілях, прикриваючись “живим щитом”. Так, у місті Скадовськ Херсонської області, станом на 18 квітня, російські окупанти почали змушувати всіх колаборантів та співробітників із ними підписати зобов’язання щодо заборони виїзду за межі району.

Авіація Сил оборони України за добу завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 2 склади боєприпасів противника.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]