Барометр Інфляція сповільнюється швидше за прогнози, – НБУ

Інфляція сповільнюється швидше за прогнози, – НБУ

Просмотров: 270
19 Квітня 2023, 18:50

Інфляція сповільнюється швидше за прогнози, – НБУІнфляція в Україні почала сповільнюватися раніше і швидше за прогнозоване. Національний банк може поліпшити прогноз зростання споживчих цін Україні в 2023 році. Про це в інтерв’ю  

Інфляція сповільнюється швидше за прогнози, - НБУ

24 каналу  розповів заступник голови НБУ Юрій Гелетій.На даний час центробанк очікує на інфляцію в 18,7%. “У квітні ми, ймовірно, покращимо свій прогноз щодо інфляційного розвитку… Ситуація обнадійлива”, – сказав він.

Споживча інфляція почала сповільнюватися раніше і швидше за прогнозоване. У січні вона знизилася до 26%, у лютому – 24,9% та у березні – 21,3%.Заступник голови Нацбанку зазначив, що така тенденція зумовлена ​​насамперед достатньою пропозицією продовольства та пального, кращою ситуацією в енергетичній сфері та покращенням ситуації на готівковому валютному ринку.”Безумовно, важливою умовою є припинення емісійного фінансування дефіциту бюджету з початку цього року.

Вплинули також слабкий споживчий попит та мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги”, – додав Гелетій.У НБУ очікують, що інфляція продовжить знижуватись до кінця року. Цьому сприятиме стабілізація ситуації в енергосистемі, сприятлива ситуація на валютному ринку та зниження світового інфляційного тиску.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]