Барометр Піротехніки ДСНС розмінували вже три тисячі гектарів території Миколаївщини

Піротехніки ДСНС розмінували вже три тисячі гектарів території Миколаївщини

Просмотров: 180
19 Квітня 2023, 17:07

На Миколаївщині вже розміновано понад 3 тисячі гектарів території. Такі дані оприлюднили в Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області. Скільки вибухонебезпечних предметів вдалося вилучити, дивіться у сюжеті.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «МАРТ».

Від початку великої війни піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуації розмінували вже понад три тисячі гектарів території Миколаївщини. Таким чином фахівцям вдалося вилучити близько 14 тисяч вибухонебезпечних предметів. На сьогодні у Миколаївському та Баштанському районах працюють 20 піротехнічних та 5 медичних розрахунків ДСНС з різних регіонів України. До них залучено 108 співробітників і 42 одиниці техніки.

Чималу небезпеку становить лісова місцевість Миколаївщини, зазначають в обласному управлінні ДСНС. Станом на середину квітня внаслідок російського агресії заміновано та засмічено вибухонебезпечними предметами понад 20 відсотків території лісів області. Зокрема, у Миколаївському районі з 22 тисяч гектарів лісових насаджень небезпеку складають майже 11 тисяч. Також наразі окупованою залишається Кінбурська коса, на які розкинулися понад 10 тисяч гектарів лісів. У ДСНС визнають, на розмінування усіх територій Миколаївської області знадобиться десятки років.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]