Барометр росія імпортує технології Заходу для зброї в обхід санкцій

росія імпортує технології Заходу для зброї в обхід санкцій

Просмотров: 166
19 Квітня 2023, 08:19

росія отримує мікросхеми для розробки зброї через інші країни, у такий спосіб обходячи запроваджені санкції.

ДжерелоThe New York Times

Дослівно: “Наприкінці минулого місяця посадовці США та Європейського Союзу обмінялися інформацією про заборонені технології на мільйони доларів, які просочуються крізь шпарини їхніх оборонних систем на територію росії”.

Деталі: Поінформовані особи відзначили різке зростання обсягів продажу мікросхем та інших електронних компонентів до росії через Вірменію, Казахстан та інші країни.

Крім того, вони надали інформацію про потік восьми особливо чутливих категорій мікросхем та інших електронних пристроїв, які, на їхню думку, є критично важливими для розробки зброї, в тому числі російських крилатих ракет, якими б’ють по Україні.

У матеріалі йдеться, що США і союзники ведуть боротьбу за те, щоб мікросхеми, необхідні для систем озброєння, безпілотників і танків, не потрапили до рук росіян.

Але остаточно позбавити росію доступу до мікросхем непросто, хоча її здатність виробляти зброю зменшилася через західні санкції.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]