Барометр Понад 50 кораблів чекають у протоці Босфор на дозвіл вирушити в українські порти і завантажити зерно, РФ намагається задушити економіку України – посол США

Понад 50 кораблів чекають у протоці Босфор на дозвіл вирушити в українські порти і завантажити зерно, РФ намагається задушити економіку України – посол США

Просмотров: 195
17 Квітня 2023, 16:57

Понад 50 кораблів наразі очікують у протоці Босфор дозволу вирушити до українських портів і завантажити зерно, РФ намагається задушити економіку України та уповільнити потік продовольства, заявила посол США в Україні Бріджит Брінк.

“Зараз понад 50 кораблів чекають у протоці Босфор на дозвіл відправитися в українські порти, щоб завантажити зерно, яке піде на харчування тих, хто його потребує. Росія намагається задушити українську економіку і сповільнити потік продовольства замість того, щоб дотримуватися умов угоди”, – написала посол у твіттері.

Вона також зазначила, що минулого місяця вдалося відправити життєво необхідну пшеницю до Ємену, вантаж, профінансований USAID, Іспанією та Францією, на підтримку ініціативи Grain from Ukraine.

“Це зерно дасть можливість нагодувати 4 мільйони людей, демонструючи, як Чорноморська зернова ініціатива дозволяє українським фермерам годувати світ”, – додала посол США.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]